Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ 29/09/2016



Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ, μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά που δέχεται ο διδασκαλικός κόσμος από μέρους της Κυβέρνησης και τις μονομερείς προκλητικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για θεσμοθέτηση νέων εργασιακών δεδομένων για ολόκληρο τον κλάδο, εισηγείται όπως υπάρξει άμεση και εντονότερη στάση σε σχέση με την αντίδραση της 21ης Σεπτεμβρίου. Η επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ημερομηνίας 29 Σεπτεμβρίου με θέμα την εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνιών 24/8/2016 και 29/08/2016 καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας πως η στάση της συγκεκριμένης Κυβέρνησης δεν αλλάζει. Επομένως, η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ θεωρεί πως η στάση του διδασκαλικού κόσμου πρέπει να γίνει εντονότερη και εισηγείται όπως υλοποιηθούν άμεσα τα ακόλουθα μέτρα:
1.      Να προγραμματιστεί εκδήλωση στον χώρο των σχολείων την Παρασκευή 7/10/2016 μαζί με τους γονείς για ενημέρωση γύρω από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στη στελέχωση των σχολείων, από την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας. 
2.      Να προγραμματιστεί ολοήμερη απεργία την Παρασκευή 14/10/2016. Τη συγκεκριμένη μέρα να πραγματοποιηθεί εκδήλωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με τα απεργιακά μέτρα να κλιμακώνονται σε περίπτωση που δεν κατατεθεί και ψηφιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών με συμβασιούχους.

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ θεωρεί πως τα πιο πάνω μέτρα πρέπει να υλοποιηθούν και τα δύο μαζί ως πακέτο μέτρων αντίδρασης, διότι η στάση του Υπουργού είναι επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική. Για μας είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι όποιες νέες πολιτικές  πρόκειται να εφαρμοστούν, όπως το πρόγραμμα αλφαβητισμού, η κάθε αύξηση του μαθητικού πληθυσμού και γενικότερα η κάθε νέα ανάγκη που θα προκύπτει θα συμπληρώνεται βάσει του καινοφανούς και παράνομου εργασιακού καθεστώτος. 
Δεν μπορεί ο Υπουργός να επικαλείται ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται κατά τη φετινή σχολική χρονιά, να «δεσμεύεται» για πρακτική που δε θα αποτελέσει προηγούμενο, να «βλέπει» τη σχολική χρονιά ως την καλύτερη χρονιά σε θέματα στελέχωσης και να βάζει οροφές στον αριθμό των εκπαιδευτικών, να μη λαμβάνει υπόψη τους/τις μαθητές/τριες, να κτυπά με ανηλεή τρόπο την Ειδική Εκπαίδευση – κάτι που καταδεικνύει τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης σε συγκεκριμένες ομάδες μαθητών/τριών - και την ίδια στιγμή να σπαταλά εκατομμύρια ευρώ αλλού. 
Δεν μπορεί να πετά εκατομμύρια ευρώ για εισφορές σε οργανισμούς χωρίς να υπάρχει άμεσο όφελος (π.χ. CERN), να ψηφίζει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου εκατομμύρια ευρώ για τους 3000 οπλίτες της Εθνικής Φρουράς, να ψηφίζει την αγορά πολυτελών υπουργικών αυτοκινήτων με φτηνές δικαιολογίες του κόστους συντήρησης των παλαιών υπουργικών οχημάτων και την ίδια στιγμή να μην ενδιαφέρεται για το μέλλον της Παιδείας. Ο Υπουργός και η συγκεκριμένη κυβέρνηση φαίνεται ξεκάθαρα πως χάνουν στα θέματα της Παιδείας τα κοινωνικά τους ερείσματα και την πολιτική τους νομιμοποίηση και για αυτό προσέφυγαν αρχικά στον στιγματισμό του διδασκαλικού κόσμου και τώρα στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων. 
Επομένως, ξεκάθαρα στηρίζουμε κλιμάκωση μέτρων για την ΠΑΙΔΕΙΑ που ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: