Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Καμία οδηγία από το ΥΠΠΑΝ για την εξ αποστάσεως Εκπαίδευση στην Ειδική Εκπαίδευση

Η Ειδική Εκπαίδευση έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΠΑΝ, αυτή τη χρονική περίοδο, αντί αυτού φαίνεται να αγνοούνται δυστυχώς, εντελώς όλα αυτά τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης ή λογοθεραπείας ή που φοιτούν στα Ειδικά μας σχολεία. Εδώ και αρκετές μέρες / εβδομάδες, ζητούμε από το ΥΠΠΑΝ όπως εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την Ειδική Εκπαίδευση.

Στην τελευταία εγκύκλιο, ημερομηνίας 23 Απριλίου, το ΥΠΠΑΝ απευθύνεται και στις Διευθύνσεις των Ειδικών Σχολείων, χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναφορά για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στα Ειδικά Σχολεία και φυσικά χωρίς καμία απολύτως οδηγία για τα παιδιά που χρήζουν Ειδικής Εκπαίδευσης στην Γενική Τάξη. Σημειώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα στην Ειδική Εκπαίδευση εφαρμόζεται ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ το ΥΠΠΑΝ, με εξαίρεση τις περιπτώσεις των παιδιών με προβλήματα ακοής, δεν βρήκε ακόμα τον νόμιμο τρόπο για να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση και στα υπόλοιπα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης ή λογοθεραπείας.

Σημαντικά ερωτήματα για την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ειδική Εκπαίδευση, παραμένουν αναπάντητα, ενώ το ΥΠΠΑΝ δεν έχει φροντίσει να ελέγξει κατά πόσο όλοι οι μαθητές που χρήζουν Ειδικής Εκπαίδευσης και Λογοθεραπείας έχουν κωδικούς ΤΕΑΜS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: