Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η Πολιτεία να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του!

Σε περιόδους κρίσης ο άνθρωπος βρίσκει καταφύγιο στον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι το βάλσαμο στη ψυχή και στο πνεύμα όλων μας. Είναι στιγμές που ένα ποιητικό κομμάτι, ένα τραγούδι, ένα έργο τέχνης θα κατευνάσει τον πόνο, θα εκφράσει τα συναισθήματα και μετριάσει την ένταση.

Οι Τέχνες είναι αυτές, που αυτές τις μέρες συντροφεύουν την καραντίνα μας, μέσα από μια αφήγηση, μια εκτέλεση τραγουδιού ή μια ανάλυση εικαστικού έργου. Οι άνθρωποι των Τεχνών στέκονται στο πλάι μας τραγουδώντας από το σπίτι τους, βάζοντας τους ήχους τους στο δικό μας σπίτι. Οι άνθρωποι αυτοί ζωντανεύουν θεατρικά έργα και παραμύθια προσφέροντάς μας απλόχερα θέαση που άγει την ψυχή μας.

Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί που είναι πάντα μαζί μας, από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις μας, έχουν αφεθεί εντελώς ανοχύρωτοι από το κράτος. Όλες οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και απόφεραν κάποιου είδους εισόδημα σε αυτούς έχουν ανασταλεί (σειρές, θέατρα, συναυλίες κοκ) χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πρόνοια εισοδήματος για αυτούς τους ανθρώπους. Ενώ τα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη έχουν εξαγγείλει διάφορα μέτρα στήριξης για τον πολιτισμό η Κυπριακή Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στέκεται δίπλα σε αυτούς του ανθρώπους και διεκδικεί μαζί με αυτούς το αυτονόητο. Το κράτος οφείλει να στηρίξει τον Πολιτισμό. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: