Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός : Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, από τις 7:30 π.μ. – 8:45 π.μ.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, στη συνεδρία του με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2020, αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, από τις 7:30 π.μ. – 8:45 π.μ.

Η αναγκαιότητα αυτή προέκυψε μετά από σοβαρές καταγγελίες γονέων παιδιού του σχολείου μας, με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα στον χώρο του σχολείου και για το οποίο έχετε ήδη ενημερωθεί με σχετική αλληλογραφία αλλά και κατά την επίσκεψή σας. Δυστυχώς, η εξέλιξη των γεγονότων, οδήγησε στον διασυρμό του σχολείου και επηρέασε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του. Αναπόφευκτα, προκάλεσε αναστάτωση σε όλο το Εκπαιδευτικό, Θεραπευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, το οποίο εκφράζει έντονες ανησυχίες για την προσωπική του ασφάλεια και την επαγγελματική του αξιοπρέπεια», προσθέτει.

Ως εκ τούτου, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη Διεύθυνση και στο Προσωπικό του σχολείου και θέτοντας ως πρωταρχικό μας ρόλο τη διαφύλαξη της ευημερίας και το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή συμπεριφορά».

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζει ενεργά η Π.Ο.Ε.Δ., καθώς και οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ και το Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό του Σχολείου. Σχετικά με το θέμα, είναι ενήμερη και η Σχολική Εφορεία Γερίου.

Με βάση τα πιο πάνω, τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 9:00 π.μ. – 1:05 μ.μ. και θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: