Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Μισθολογική αναβάθμιση Δασκάλων Μουσικής στην A9 (i)


Μισθολογική αναβάθμιση Δασκάλων Μουσικής στην A9 (i)

Με την κατάθεση από πλευράς κυβέρνησης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη βουλή και την συμπερίληψη σε αυτόν και του ποσού που απαιτείται για την μισθολογική αναβάθμιση των Δασκάλων Μουσική από την κλίμακα Α8 στην Α9(i) , ένας πολύχρονος αγώνας, ίσως της πιο αδικημένης ομάδας συναδέλφων και συναδέλφισσων στη δημοτική εκπαίδευση, οδεύει προς το τέλος του.

Αυτή η ρύθμιση, έστω και μικρή αποτελεί μερική δικαίωση αυτού του αγώνα, αφού η προσφορά των συναδέλφων  όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζεται με αυτό τον τρόπο και από την πολιτεία. Ως Προοδευτικής, νιώθουμε δικαιωμένοι αφού όλα αυτά τα χρόνια είμασταν δίπλα από τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στον δύσκολο αλλά και πολυετή αυτό αγώνα. Το μεγάλο βήμα έγινε το 2008 με την αναβάθμιση τους από την Α7 στην κλίμακα Α8 και ολοκληρώνεται τώρα, με την επιπλέον μισθολογική τους αναβάθμιση στην Α9(i), παρόλο που το αρχικό αίτημα αφορούσε την αναβάθμιση στην κλίμακα Α10.

Η Προοδευτική καλεί την πολιτεία να δει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αυτών των 60 συναδέλφων και να προσφέρει την κλίμακα Α9(i)  σε όλους τους συναδέλφους με την αφυπηρέτησή τους, έστω και αν αυτοί δεν προλάβουν να την καλύψουν, νοουμένου ότι και με την αφυπηρέτησή τους η θέση τους καταργείται.

Παραθέτουμε τα κομμάτια του προϋπολογισμού που αφορούν την μισθολογική αναβάθμιση των συναδέλφων :


Δεν υπάρχουν σχόλια: