Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο Υπουργός Παιδείας… στην κρίση σας…

ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ*

Όταν μοίραζε καθήκοντα…

«Στην περίπτωση της Δημοτικής Εκπαίδευσης το κάθε σχολείο αναμένεται να αποστείλει το σχέδιο δράσης μέχρι την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020. Στο σχέδιο δράσης να σημειώνονται ενέργειες για: (1) ετοιμασία υλικού για την ιστοσελίδα του σχολείου, (2) τακτική επικοινωνία με γονείς/κηδεμόνες με τρόπο που θα συμφωνηθεί από τον κάθε Υπεύθυνο Τμήματος και τους γονείς, όσον αφορά στην παιδαγωγική στήριξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, (3) την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη βάση των δεδομένων και της ετοιμότητας της και ενημέρωση της οικείας διεύθυνσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα καθοριστούν.» (ΥΠΠΑΝ, 16/3/2020).

Όταν αναγνώριζε το έργο των εκπαιδευτικών…

«Πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν ήδη ηλεκτρονική επικοινωνία και παρείχαν παιδαγωγική υποστήριξη στην τάξη τους, με δική τους πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το Σύστημα που αναπτύσσεται από το Υπουργείο, χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα και μέσα. Αξίζουν συγχαρητηρίων», συμπλήρωσε.» (Δημοσιογραφική διάσκεψη ΥΠΠΑΝ, 24/3/2020).

«Ο Υπουργός αναγνώρισε το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στις δύσκολες συνθήκες και τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα και υπογράμμισε τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.» (ΥΠΠΑΝ, 9/4/2020).

Όταν ο ίδιος δεν αναλάμβανε τις ευθύνες του…

«Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να ξεκαθαρίσει άμεσα αν προχωρούμε με νέους μαθησιακούς στόχους» (ΠΟΕΔ, 3/5/2020).

«Τονίζουμε ότι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Ε' και Στ' τάξης δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις συσκευές εργασίας (tablets) για σύγχρονη εκπαίδευση, τις οποίες εδώ και πολλές μέρες έχει ανακοινώσει ο ΥΠΠΑΝ πως έχει εξασφαλίσει.» (ΠΟΕΔ, 3/5/2020).

«Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, δύο μόνο μέρες πριν την επιστροφή πενήντα χιλιάδων παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών στα δημοτικά σχολεία, επισημαίνει και καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μη αποστολή και ανάρτηση από το ΥΠΠΑΝ του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα εφαρμοστεί.» (ΠΟΕΔ, 19/5/2020).

«Η ΠΟΕΔ καταθέτει τη διαφωνία της για την απαράδεκτη, άδικη αλλά και απρόσμενη απόφαση της τελευταίας στιγμής του ΥΠΠΑΝ, με την οποία απέκλεισε ουσιαστικά τη φοίτηση των παιδιών με αναπηρίες, από το δημόσιο σχολείο. Απόφαση που δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των μαθητών και μαθητριών και αδικεί με τον χειρότερο τρόπο μερίδα αυτών.» (ΠΟΕΔ, 22/5/2020).

Όταν αναγνώριζε ΞΑΝΑ το έργο των εκπαιδευτικών…

«Ο Υπουργός ευχαρίστησε για το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στις δύσκολες συνθήκες.» (ΥΠΠΑΝ, 4/5/2020)

«Σε αυτό το στάδιο της επαναλειτουργίας των σχολείων είναι, επίσης, σημαντικό οι Διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να συνεχίσουν την επικοινωνία σχολείου - οικογένειας και τη στήριξη των μαθητών/ριών και των οικογενειών τους, η οποία είχε επιτευχθεί κατά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.» (ΥΠΠΑΝ, 15/5/2020).

Όταν αποφάσισε να ενεργήσει μονομερώς μηδενίζοντας τους εκπαιδευτικούς…

«… τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης θα έπρεπε να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο για δυο ακόμα μήνες μετά τα μέσα Ιουνίου! (ή, κατ' ακρίβειαν, τέσσερις μήνες εάν ληφθεί υπόψη η εκ περιτροπής φοίτηση!)…» (Γραπτή δήλωση του ΥΠΠΑΝ κ. Πρόδρομου Προδρόμου, 6/6/2020).

Μηδενική ανοχή στην προσπάθεια διασυρμού των εκπαιδευτικών!

* Εκπαιδευτικός, Στέλεχος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Δεν υπάρχουν σχόλια: