Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

2ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ!

Λέμε όχι στο φασισμό και τον εθνικισμό, ναι στην ειρηνική συμβίωση!

Πέμπτη 25/6 απο τις 18:00 μέχρι τις 24:00
Στο πάρκο της Πλατείας Ελευθερίας.
2 Αντιφασιστικό Φεστιβάλ:
Λέμε ΟΧΙ στον φασισμό και τον εθνικισμό!
Λέμε ΝΑΙ στην ειρηνική συμβίωση!


Η ανάγκη για αντιφασιστική δράση δεν σταματά ποτέ.

Έχουν περάσει 35 χρόνια από το φασιστικό Πραξικόπημα και τα αποτελέσματά του τα ζούμε μέχρι σήμερα. Φέτος ειδικά, η όποια προσπάθεια για επαναπροσέγγιση και ειρήνη ήταν στο στόχαστρο συνεχών επιθέσεων. Οι μετανάστες έγιναν όσο ποτέ οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για να δικαιολογηθεί η κρίση και η ανεργία. Οι ακροδεξιές οργανώσεις έχουν αρχίσει να πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς.
Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, στο πάρκο της Πλατείας Ελευθερίας η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό οργανώνει το 2ο αντιφασιστικό φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και άλλες οργανώσεις κάποιες από τις οποίες είναι: Κίνηση πολιτών ALERT, Περιοδικό Ανατροπή, Περιοδικό Ρεύμα, Active Citizenship Group, Πλατφόρμα Ε/κ και τ/κ καθηγητών, Εργατική Δημοκρατία, Arteri, YKP youth, Baraka cultural centre, KSP, KGP, Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής Φιλίας

Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 6-12 το απόγευμα και είναι ανοιχτό για όλους. Συμπεριλαμβάνει μουσική, θέατρο, βίντεο προβολές, έκθεση φωτογραφίας, παιδική γωνιά, ποτά και άλλα πολλά.

Συμμετέχουν καλλιτέχνες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και μετανάστες. Μερικοί από τους καλλιτέχνες είναι: Sol Anahtari, Dj Frankie, Geger Xwin, Roof Top Theatre, Haji Mike, Alice In Chains.

Δεν υπάρχουν σχόλια: