Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αντικαταστάτες Εκπαιδευτικοί - Αιτήσεις για επίδομα Ανεργίας και Άδεια με Απολαβές


Επίδομα ανεργίας:

Για να δικαιούται επίδομα ανεργίας ο αιτητής πρέπει να είναι άνεργος, ικανός να εργαστεί και πρόθυμος να αναλάβει κατάλληλη εργασία. Πρέπει επίσης να πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις: α) να έχουν περάσει 26 τουλάχιστον εβδομάδες από την ημέρα ασφάλισης του μέχρι την ημέρα που παραμένει άνεργος και στην περίοδο αυτή να έχει πληρώσει εισφορές πάνω σε αποδοχές που στο σύνολο τους να μην είναι λιγότερες από 26 φορές το εβδομαδιαίο ποσό των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών και β) να έχει πληρωμένες ή πιστωμένες ασφαλιστέες αποδοχές μέσα στο προηγούμενο έτος εισφορών που στο σύνολο τους να μην είναι λιγότερες από 20 φορές το εβδομαδιαίο ποσό των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών.
Διαδικασία εγγραφής ανέργων:


Ο άνεργος θα πρέπει να εγγραφεί πρώτα στο Γραφείο Εργασίας για εξεύρεση εργασίας και ακολούθως στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για επίδομα ανεργίας. Όταν άνεργος, εργοδοτηθεί θα πρέπει να ειδοποιεί έγκαιρα το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με προσωπική παράδοση του δελτίου 283.

Πως υπολογίζεται το επίδομα;


Το επίδομα ανεργίας περιλαμβάνει το βασικό επίδομα και το συμπληρωματικό επίδομα. Το εβδομαδιαίο ποσό του βασικού επιδόματος είναι ίσο με το 60% του εβδομαδιαίου μέσου όρου των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών του δικαιούχου μέσα στον προηγούμενο χρόνο και αυξάνεται κατά 1/3 για τον/την εξαρτώμενο/η σύζυγο και κατά 1/6 για κάθε ένα από τα παιδιά. Το εβδομαδιαίο ποσό του συμπληρωματικού επιδόματος είναι ίσο με το 50% του εβδομαδιαίου μέσου όρου ασφαλιστέων αποδοχών του δικαιούχου πάνω από τις βασικές ασφαλιστέες αποδοχές.
  • Το επίδομα ανεργίας αρχίζει να πληρώνεται από την τέταρτη ημέρα της ανεργίας.
  • Η έκδοση της επόμενης επιταγής γίνεται συνήθως τέσσερις εβδομάδες από την τελευταία υπογραφή του ανέργου στο επαρχιακό γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Άδεια με απολαβές:

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών με την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών κατα την σχολική χρονιά 2007-2008 καταφέραμε ν'αρθεί η αδικία και η παρανομία από πλευράς του ΥΠΠ προς τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς και την περσινή χρονιά να καταβληθεί στους αντικαταστάτες η άδεια με απολαβές που δικαιούνται. Για περισσότερες πληροφορίες για το όλο θέμα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ


Αίτηση Άδειας με Απολαβές
Οδηγός Άδειας μετ'απολαβών

Δεν υπάρχουν σχόλια: