Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ετήσια βραβεία ΠΟΕΔ


To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αναγνωρίζοντας την προσφορά εκλεκτών προσωπικοτήτων, οι οποίοι με το έργο τους και την προσφορά τους ανέδειξαν τη Δημοτική Εκπαίδευση και λάμπρυναν τα γράμματα και την παιδεία του τόπου, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση των ετήσιων βραβείων ΠΟΕΔ.
Με ανακοίνωσή της η οργάνωση εξηγεί ότι «οι βραβεύσεις αποτελούν την ανώτατη τιμή με την οποία ο διδασκαλικός κόσμος εκφράζει δημόσια την εκτίμηση και αναγνώρισή του σε διακεκριμένες παρουσίες στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα».
Σημειώνει ακόμη ότι η κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από προσωπικότητες που είχαν σχέση με το χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές εισηγήσεις των Επαρχιακών Γραφείων ΠΟΕΔ, κατέληξε ομόφωνα να απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Προσφοράς στην Παιδεία και στη Δημοτική Εκπαίδευση στον
δρα Χρήστο Θεοφιλίδη και το Βραβείο Εξαίρετης Προσφοράς στα Γράμματα, τις Τέχνες και στον Πολιτισμό
στο ζωγράφο Κώστα Οικονόμου και
στο λογοτέχνη Θεοκλή Κουγιάλη.
Μετά θάνατο θα βραβευθούν επίσης οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Φιλίσα Χατζηχάννα και Σπύρος Επαμεινώνδας.
Η εκδήλωση επίδοσης των βραβείων θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην παρουσία της πολιτικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ηγεσίας της Κύπρου. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: