Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πρόταση του Υπουργού Παιδείας για ολοήμερο σχολείο

Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο να επεκταθεί η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου για ακόμα έναν χρόνο θα καταθέσει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

Μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο Υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα της οργάνωσης των δασκάλων ΠΟΕΔ, η οποία ζητά ένα χρόνο αναστολής του θεσμού προκειμένου να αξιολογηθούν τα ευρήματα σχετικής έρευνας που έγιναν και να συμπληρωθούν κενά.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε αυτή τη συζήτηση πριν εξεταστεί το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο σήμερα θα κατατεθεί πρόταση.

«Πάντως η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε την πιλοτική εφαρμογή για άλλον ένα χρόνο με βάση και την αξιολόγηση που έχει γίνει», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα προστεθούν καινούρια σχολεία, ο κ. Δημητρίου είπε ότι το θέμα αυτό θα εξεταστεί.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση και πρέπει να συντονιστεί με τα νέα αναλυτικά προγράμματα.

Πρόσθεσε ότι επειδή χρειάζεται να ολοκληρωθεί η δουλειά των αναλυτικών προγραμμάτων φέτος, είναι καλό να επεκταθεί για ένα χρόνο η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού και να γίνουν οι τροποποιήσεις, οι οποίες χρειάζονται από την επιτροπή αξιολόγησης.

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία Αρχής Πολιτισμού, ο κ. Δημητρίου είπε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να περάσει η πρόταση όσο το δυνατό ταχύτερα.

«Εχει φύγει από εμάς, θα αρχίσει μια συζήτηση και με άλλους κοινωνικούς εταίρους, αλλά ακόμα δεν έφτασε στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση. Στόχος είναι φέτος να έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Υπουργός Παιδείας.
Πηγλη : ıkypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: