Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ 13/10/2016





13 Οκτωβρίου 2016

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ 13/10/2016


Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά που δέχεται ο διδασκαλικός κόσμος από μέρους της Κυβέρνησης και τις μονομερείς προκλητικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για θεσμοθέτηση νέων εργασιακών δεδομένων για ολόκληρο τον κλάδο και την αμετάκλητη απόφαση του για διατήρηση οροφής στους διορισμούς στην εκπαίδευση, εισηγείται όπως υπάρξει άμεση και εντονότερη στάση σε σχέση με την αντίδραση της 21ης Σεπτεμβρίου.
Η ύπαρξη μιας τέτοιας οροφής, εγκλωβίζει και καταδικάζει την παιδεία του τόπου σε μνημόνιο για τα επόμενα χρόνια, παρά τις δημόσιες εξαγγελίες και πανηγυρισμούς περί εξόδου από το μνημόνιο. Αυτή η οροφή είναι η αιτία που ακόμα και σήμερα γίνονται αλλαγές εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, αυτή η οροφή είναι ο λόγος που σε αρκετά σχολεία μας, ακόμα και 20 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, οι μαθητές μας δεν είχαν δασκάλους, αυτός είναι ο λόγος που σε αρκετές σχολικές μονάδες πέρασαν 3 ολόκληρες εβδομάδες για να πάρουν ωρολόγιο πρόγραμμα οι μαθητές μας, αυτή είναι η αιτία που δεν μπορούν να προχωρήσουν οι όποιες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αυτή είναι η συχνή δικαιολογία της κυβέρνησης στην ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας στα σχολεία μας, παραβατικότητα, αναλφαβητισμός κλπ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ θεωρεί πως η στάση του διδασκαλικού κόσμου πρέπει να γίνει δυναμικότερη και καταθέτει σήμερα αυτούσια την πρόταση που καταθέσανε από κοινού οι κινήσεις ΑΚΙΔΑ-ΔΗΚΙ στην τελευταία συνεδρία του ΔΣ.
Έξι κυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας σε επαρχιακό επίπεδο διάρκειας δύο μηνών, έτσι ώστε να συντηρηθεί το θέμα στην κοινή γνώμη και να οδηγηθεί σε επίλυση.
Τέλος, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια μαζί με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Οργανωμένους Γονείς ούτως ώστε να φύγει η ύπαρξη οροφής στον αριθμό των εκπαιδευτικών από τον προϋπολογισμό του 2017. Αν η οροφή καταργηθεί τότε και τα υπόλοιπα θέματα θα πάρουν τον δρόμο τους και ειδικά το τεράστιο ζήτημα που προέκυψε με την αλλαγή στους όρους εργοδότησης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ δεν πρόκειται να κάνει κανένα βήμα πίσω στην προσπάθεια για κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: