Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη πιλοτικού προγράμματος “Columba-Hypatia: Astronomy for Peace” αυτή την εβδομάδα στο ‘Σπίτι της Συνεργασίας’

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) σε συνεργασία με το επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα GalileoMobile ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος “Columba-Hypatia: Astronomy for Peace” αυτή την εβδομάδα στο ‘Σπίτι της Συνεργασίας’.

Το πρόγραμμα πήρε το όνομα του από τον αστερισμό "Columba", που σημαίνει «περιστέρι» στα Λατινικά και που ως γνωστόν συμβολίζει την ειρήνη. Το δεύτερο όνομα έχει δοθεί στη μνήμη της «Υπατίας της Αλεξάνδρειας», της πασίγνωστης μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου η οποία έζησα στην Αίγυπτο τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και παρόλο που ήταν γυναίκα έγινε επικεφαλής της Νεοπλατωνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός:

α) Να εμπνεύσει τους νέους, μέσα από την αστρονομία, να είναι περίεργοι για τον κόσμο, την επιστήμη και το σύμπαν.
 β) Να προωθήσει μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία την αλληλεπίδραση, την κατανόηση και τέλος έναν Πολιτισμό Ειρήνης και Μη Βίας πέρα οποιονδήποτε διαχωριστικών γραμμών. Το πιλοτικό πρόγραμμα Columba/ Hypatia θα φέρει μαζί μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό από ολόκληρο το νησί, μέσω της πραγματοποίησης διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αστρονομίας και εργαστηρίων. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές στόχος είναι η διέγερση της περιέργειας των μαθητών για τον κόσμο και η επίδειξη επιστημονικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες για νέες ανακαλύψεις στους τομείς της φυσικής και της αστρονομίας. 
Οι δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί ως πιο κάτω: 
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 19:00 - 23:00 Σπίτι της Συνεργασίας Εκπαίδευση Εκπαιδευτών
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 10:00 – 14:00 Ξενοδοχείο Λήδρα Παλλάς Δραστηριότητες για παιδιά
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 15:00 - 17:00 Σπίτι της Συνεργασίας

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής για τις δραστηριότητες του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου, παρακαλούμε όπως αποταθείτε στην ιστοσελίδα μας: www.ahdr.info
Για την υποβολή των αιτήσεων και άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Λοΐζο Λουκαΐδη στην ηλ. Διεύθυνση Loizos.loukaidis@ahdr.info ή στα τηλέφωνα +357 22 445 740 (ext. 106) / +90 548 834 5740.
Οι θερμές μας ευχαριστίες στους χορηγούς και συνεργάτες μας: Όμιλος Αστρονομίας Αγγλικής Σχολής, Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας, Science and Space Café, European Southern Observatory και Εφημερίδα Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: