Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Εγκρίθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός

Εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18/12/2008 κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2009, που περιλαμβάνει έσοδα 6.875,2 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, και δαπάνες 8,265,2 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αποπληρωμών για δάνεια. Το έλλειμμα ανέρχεται στα 1.390 εκατομμύρια ευρώ.

Υπέρ της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου σε νόμο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό τάχθηκαν 33 βουλευτές από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, ενώ κατά ψήφισαν 20 βουλευτές από τον ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ. Δεν υπήρξαν αποχές.
Από τον ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ δηλώθηκε ενώπιον του σώματος πριν την ψηφοφορία ότι καταψηφίζουν τον Προϋπολογισμό πλην των δαπανών που αφορούν την Αμυνα, το Ιστορικό Συμβούλιο ΕΟΚΑ, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, το Σώμα Κυπρίων Προσκόπων, τους Συνδέσμους Εφέδρων και το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ενώ από το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών δηλώθηκε ότι ''δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εμπορίου και τα τρία κονδύλια που αφορούν το Υπουργείο Συγκοινωνιών''.
Ο ΔΗ.ΣΥ. και το ΕΥΡΟΚΟ ψήφισαν τα κονδύλια για την Ε.Ο.Κ.Α. για τους προσκόπους και για τους εφέδρους και καταψήφισαν το κονδύλι για την ΠΑΙΔΕΙΑ, το οποίο να σημειώσουμε ότι ήταν το ψηλότερο που εγκρίθηκε ποτέ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς απλά διερωτόμαστε... οι πρόσκοποι και το μέλαθρον αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. είναι σημαντικότερα από την ΠΑΙΔΕΙΑ κύριοι του ΔΗ.ΣΥ.;;;; Μπορούσατε τουλάχιστον να ψηφίσετε και το κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας!!!!!
Σχετικά δημοσιεέυματα για την έγκριση του προϋπολογισμού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: