Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Δικοινοτική εκδήλωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες με τίτλο «Κύκλος Αγάπης»

Αν όλα τα παιδιά της γης...
Έναν τεράστιο «κύκλο αγάπης» θα σχηματίσουν στις 9 Ιανουαρίου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές, ο οποίος θα αγκαλιάσει την παλιά πόλη της Λευκωσίας, που θα φωτιστεί με ειδικά φαναράκια τα οποία θα κρατούν οι μαθητές. Η δικοινοτική εκδήλωση με τίτλο «Κύκλος Αγάπης», αποτελεί έμπνευση των συζύγων των δύο ηγετών, Έλσης Χριστόφια και Όγιας Ταλάτ και πραγματοποιείται με στόχο τη συλλογή χρημάτων για ενίσχυση ιδρυμάτων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στις δύο κοινότητες. Χθες, οι δύο κυρίες, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία μια Ε/Κ μαθήτρια και ένας Τ/Κ μαθητής, διάβασαν κοινό ανακοινωθέν για την εκδήλωση στα ελληνικά και στα τουρκικά. Οι μαθητές (η συμμετοχή των οποίων είναι εθελοντική), θα παραταχθούν κατά μήκος των ενετικών τειχών από τις 5 μέχρι τις 6:30 το απόγευμα, με τον κύκλο να κλείνει παρά το Λήδρα Πάλας, όπου θα στηθεί ειδική εξέδρα και θα παρουσιαστεί δικοινοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.Στη σκέψη τους τα παιδιά
Η κ. Χριστόφια ανέφερε πως όταν συναντάται με την κ. Ταλάτ και μιλούν για την Κύπρο, στην έγνοια τους είναι πάντα τα παιδιά, και ιδιαίτερα αυτά που η τύχη τα αδίκησε. «Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την δικοινοτική εκδήλωση» ανέφερε, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια εκδήλωση που θα ενώσει τα αισθήματα και τις προσδοκίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Από την πλευρά της η κ. Ταλάτ είπε πως η εκδήλωση αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, τα οποία θα φωτίσουν τη Λευκωσία για να βγάλουν την Κύπρο από το σκότος στο φως, περικυκλώνοντας την πρωτεύουσα με την αθώα και γνήσια αγάπη τους.
Την εκδήλωση στηρίζουν ιδρύματα, οργανώσεις, εκπαιδευτικοί και χορηγοί από τις δύο κοινότητες. Υποστηρικτής από την ε/κ πλευρά είναι η Marfin Laiki, ενώ στήριξη εξέφρασε και η Russian Bank. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το ίδρυμα «Ραδιομαραθώνιος.
Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: