Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Παρανομίες εργοδότη (ΥΠΠ) εις βάρος εκπαιδευτικών εργοδοτουμένων σε θέση αντικαταστάτη

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ετησίων Αδειών μετ’ Απολαβών, κάθε εργοδοτούμενος δικαιούται ετήσια άδεια μετ’ απολαβών ανάλογης με τη διάρκεια της εργασίας του μέσα στο έτος (20 εργάσιμες μέρες για εργασία πέραν των 48 εβδομάδων). Ο εργοδοτούμενος πληρώνεται κατά τη διάρκεια της άδειας του απευθείας από τον εργοδότη, είτε από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών Στο Κεντρικό Ταμείο Αδειών υποχρεούνται να εισφέρουν όλοι οι εργοδότες εκτός εάν παρέχουν σχέδιο Αδειών για τους εργοδοτούμενούς τους με πιο ευνοϊκούς όρους.
Το ΥΠΠ δεν παρέχει κανένα σχέδιο αδειών ανάπαυσης για τους εργοδοτούμενους σε θέση αντικαταστάτη κι όμως, παρανόμως, δεν εισφέρει στο Κεντρικό Ταμείο Αδειών, ώστε οι εργοδοτούμενοι να μπορούν να απολαμβάνουν άδεια μετ’ απολαβών σε περιόδους μη εργάσιμες.
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αφού το ίδιο το κράτος παρανομεί εδώ και χρόνια εις βάρος των εργαζομένων.
Το πιο πάνω θέμα ανακαίνισε ο συναγωνιστή και στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών, Κυριάκος Ματθαίου, τον περασμένο Ιανουάριο, με επιστολή - καταγγελία προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναμένει ότι το κράτος θα διορθώσει την αδικία - παρανομία και θα πληρώσει, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, τις μέρες άδειας που δικαιούνται οι αντικαταστάτες συνάδελφοι, δάσκαλοι-νηπιαγωγοί και καθηγητές,ανάλογα με τις εβδομάδες που εργάστηκαν ως αντικαταστάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: