Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Φορέας κατά της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης

Ο φορέας κατά της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, μετά από τις τελευτές εξελίξεις αναφορικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Αποφασίστηκε όπως την Πέμπτη 1η Ιουλίου κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην ολομέλεια της Βουλής, πραγματοποιηθεί μαζική κινητοποίηση έξω από το κτήριο της Βουλής για να αποτρέψουμε έστω και την υστάτη την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Καλούμε σύσσωμο όλο το νεολαιίστικο κίνημα και τα μέλη όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στον Φορέα να δώσουμε δυναμικά το παρόν μας στις 4:30, έξω από το κτήριο της Βουλής, με στόχο οι φωνές μας να ακουστούν μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσει ένα μέτρο το οποίο θα καταδικάσει χιλιάδες νέους, φοιτητές, μαθητές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Είμαστε βέβαιοι πλέον πως μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και η προσωπική ατζέντα , αυτών που με τόσο σθένος προωθούν το νομοσχέδιο.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας προς τους χειρισμούς του πρόεδρου της Επιτροπής Παιδείας, του κ. Νίκου Τορναριτη, ο οποίος ενορχηστρωμένα οδήγησε το νομοσχέδιο στην ολομέλεια με τη βοήθεια των βουλευτών του ΔΗΚΟ. Ο ετσιθελικός και απαράδεκτος τρόπος που ο βουλευτής του ΔΗΣΥ απέστειλε το θέμα στην ολομέλεια, δεν αποτελεί παρά κοροϊδία προς ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. Παρόλο που η ίδια η Επιτροπή Παιδείας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει αναλογιστική μελέτη για το θέμα και ενώ το Υπουργείο εξέφρασε τη διαφωνία του με το μέτρο, το νομοσχέδιο αποστέλλεται εκτάκτως στην ολομέλεια προτού κατατεθεί η μελέτη. Η Γενική Εισαγγελία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της κατά πόσο είναι συνταγματικό το νομοσχέδιο και το Τ.Κ.Α. δεν κλήθηκε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις συνέπειες του μέτρου αυτού.

Ενώ εκκρεμούν αυτά και πολλά άλλα, έχοντας δεδομένη τη δική μας διαφωνία ο κ. Τορναριτης τερμάτισε ετσιθελικά το διάλογο και αποστέλλει το θέμα στην ολομέλεια δυο εβδομάδες προτού κλείσει η Βουλή.

Έστω και τώρα καλούμε τα κόμματα που το προωθούν να κάνουν δευτέρες σκέψεις. Είμαστε έτοιμοι να παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο αυτό το μέτρο και δε θα επιτρέψουμε αντεργατικά μέτρα που θα πλήξουν ιδιαίτερα την νέα γενιά.

26.06.10

Δεν υπάρχουν σχόλια: