Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Οικονομία

Συνάδελφοι,

Ξεκινάμε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο ένα αγώνα υπεράσπισης των κεκτημένων αλλά και της αξιοπρέπειας του κλάδου. Η μαζική παρουσία σας σε συνδυασμό με την ομοφωνία όλων των κινήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αλλά και η θέληση όλων για να προχωρήσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για επιτυχία.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε διάλογο για εξοικονόμηση 35 εκατομμυρίων από το κρατικό μισθολόγιο,διάλογο για το συνταξιοδοτικό και για τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της ΑΤΑ. Οι φημολογίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις, προδιαγράφουν δύσκολες μέρες για το διδασκαλικό κόσμο. Οποιαδήποτε προσπάθεια να αποκοπούν κεκτημένα από τον κλάδο, από τον οποιδήποτε, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έτοιμους να προστατεύσουμε τα κεκτημένα μας με δυναμικές αντιδράσεις. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη να συνεισφέρουμε όλοι για αντιμετώπισή της. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθούμε να σηκώσουν την κρίση στους ώμους τους μόνον οι εργαζόμενοι του κρατικού τομέα.

Και επειδή μάθαμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πολύ πιθανόν να μη φτάναμε σήμερα σ΄ αυτό το σημείο αν προ εξαμήνου κάποια κόμματα ψήφιζαν τα δύο νομοσχέδια….. Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα δύο νομοσχέδια για φορολόγηση του πλούτου (αύξηση εταιρικού φόρου και φορολόγηση ακίνητης περιουσίας) και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή. Εμείς απλά διερωτόμαστε, αν φορολογούνταν οι εταιρείες (αναμενόμενα έσοδα 70 εκατομμύρια) ή αν φορολογήτουν η ακίνητη περιουσία (αναμενόμενα έσοδα 80 εκατομμύρια ευρώ) ή αν εισπραττόταν έστω και 1/20 από τα 600 εκατομμύρια άμεσης είσπραξης του οφειλομένου φόρου εισοδήματος σύμφωνα με τη Γενική Ελέγκτρια, θα υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναστάτωση;

Ταυτόχρονα σημειώνουμε ότι οι κύριοι βουλευτές συγκεκριμένων κομμάτων, οι εκ γενετής εκατομμυριούχοι, οι οποίοι κτυπούν καθημερινά κάτω από τη μέση τους δημόσιους υπαλλήλους από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίλογος αφού ελέγχουν και τα ΜΜΕ, και οι οποίοι αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα νομοσχέδια για φορολόγηση του πλούτου, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και την αύξηση των εσόδων των μεγάλων επιχειρήσεων εις βάρος του εργαζόμενου λαού. Αύξησαν το όριο αφυπηρέτησης στο 63ο χωρίς τη θέληση της κυβέρνησης, με στόχο να αυξηθεί αντίστοιχα και στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθούν να μειώσουν τους μισθούς στο δημόσιο, για να τους μειώσουν αντίστοιχα και στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθούν να παγοποιήσουν προσαυξήσεις για να παγοποιήσουν μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και με την ΑΤΑ και με τις συντάξεις και με τις κλίμακες εισδοχής κλπ. Καλύτερος τους σύμμαχος, η Οργάνωση Εμπόρων και Βιομηχάνων. Τυχαίο; Καθόλου τυχαίο, είναι όλοι τους εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να πιουν το αίμα του λαού με τις νεοφιλελεύθερες τους προτάσεις.

Συνάδελφοι, ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και πολυμέτωπος, αφού εκτός από την αντιμετώπιση αυτών των κυρίων, οι οποίοι συντονισμένα πλήττουν την αξιοπρέπεια του κρατικού υπαλλήλου, πρέπει ταυτόχρονα να πιέσουμε με κάθε τρόπο και εκείνα τα πολιτικά κόμματα τα οποία αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη φορολόγηση του πλούτου, έτσι ώστε να αναγκαστούν να το κάνουν. Αν δώσουν πρώτα οι έχοντες και κατέχοντες, τότε και εμείς ως Συντεχνία θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε το δικό μας οβολό, χωρίς όμως να παραχωρούμε κεκτημένα του κλάδου.

Καλούμε λοιπόν όλους να στείλουμε σήμερα μαζί το πρώτο ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε νεοφιλελεύθερες προτάσεις προς κάθε κατεύθυνση. Ζητούμε και εμείς την όσο το δυνατό πιο μεγάλη εξουσιοδότηση από τη βάση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, για να κλιμακώσει αν χρειαστεί τα μέτρα. Είναι ευθύνη όλων μας σήμερα συνάδελφοι να δώσουμε ομόφωνα την εξουσιοδότησή μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και την αξιοπρέπειά μας.


14/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: