Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

¨Μύγα τσε τσε", σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο


Η «Μύγα Τσε Τσε» είναι μια κλασική φάρσα του Ρεϊ Κκούνι γραμμένη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, που διασκεύασαν με το μοναδικό, προσωπικό τους τρόπο ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, μεταφέροντας το μάλιστα στη Ελλάδα της δεκαετίας του΄60.

Tρία παράνομα ζευγάρια δίνουν ραντεβού στο ίδιο διαμέρισμα την ίδια ώρα, την ίδια ημέρα. Οι πόρτες ανοιγοκλείνουν, αποκρύπτουν και αποκαλύπτουν διαδοχικώς μυστικά και ψέματα και δημιουργούν ένα κρεσέντο παρεξηγήσεων που οδηγεί τους εννιά χαρακτήρες- πιόνια του έργου στον παροξυσμό. Οι Ρέππας-Παπαθανασίου αποφάσισαν με το έργο τους να μας κάνουν να γελάσουμε με την καρδιά μας, γιατί όπως και οι ίδιοι τονίζουν «δεν χρειάζεται ιδεολογική κάλυψη για να γελάσουμε. Εξ άλλου από όλα τα ζωντανά της γης μόνο ένας γελάει. ο άνθρωπος»

Η Σκηνοθεσία είναι της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, τα σκηνικά και κοστούμια ο Χάρης Καυκαρίδης και επιμέλεια φωτισμών Άγγελος Πετκόφ


Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πόπη Αβραάμ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Φώτης Αποστολίδη, Μαρία Χριστόδουλου, Στέλλα Φιλιππίδου, Θωμάς Νικοδήμου, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Κορναράκης

Επιμέλεια φωτισμών: Άγγελος Πετκόφ

Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ. όλο τον χειμώνα, μέχρι το Πάσχα.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών προσφέρει σε συνεργασία με το Σατιρικό θέατρο, επιχορηγημένο εισιτήριο για εκπαιδευτικούς στην τιμή των 8 ευρώ (αντί 12), για οποιαδήποτε παράσταση φτάνει να γίνει κράτηση στο θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: