Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κανονικά τα μέτρα και οι Επαρχιακές Συνελεύσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι Επαρχιακές Συνελεύσεις αύριο Τρίτη 14/12/2010 και η στάση εργασίας της ΠΟΕΔ 07:45-10:00. 


Στα πλαίσια των αντιδράσεων της ΠΟΕΔ για την κατάσταση που διαμορφώνεται σ’ ό,τι αφορά  τα μέτρα στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας και τη συντονισμένη προσπάθεια που αναλήφθηκε από διάφορες κατευθύνσεις για περιστολή των δικαιωμάτων των Κρατικών Υπαλλήλων (μισθοί, συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ), το Δ.Σ. της Οργάνωσης, σε συντονισμό και με τις άλλες εκπαιδευτικές Οργανώσεις, αποφάσισε, ανάμεσα σ΄ άλλα, την πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας των μελών, την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, η οποία και θα εκταθεί μέχρι τις 10 το πρωί.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας,  θα γίνει, παράλληλα (στις 7.45 το πρωί), Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των Μελών, η οποία θα λάβει χώρα στα ακόλουθα κέντρα :
ΛΕΥΚΩΣΙΑ :  1) Β΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας και
                   2) Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών
ΛΕΜΕΣΟΣ : ΚΖ΄ Δημ. Σχολείο Λεμεσού
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ : Γ΄ Δημ. Σχολείο Παραλιμνίου
ΛΑΡΝΑΚΑ  : Δημοτικό Σχολείο Καθαρής (Δ. Λιπέρτη)
ΠΑΦΟΣ : ΙΑ΄ Δημ. Σχολείο Πάφου
ΜΟΡΦΟΥ : Δημ. Σχολείο Αστρομερίτη
Τα μέλη του Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ Λευκωσίας μπορούν να παρευρεθούν σε οποιοδήποτε από τα δυο Κέντρα της Συνέλευσης, ενώ οι εκτοπισμένοι συνάδελφοι μπορούν να παρευρεθούν στη Συνέλευση οποιουδήποτε Γραφείου.
Αποκλειστικό θέμα της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης θα είναι τα μέτρα για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, η μεθοδευμένη επίθεση κατά των Κρατικών Υπαλλήλων και η παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. να εφαρμόσει μέτρα, περιλαμβανομένων και απεργιακών, για την προάσπιση των όρων και συνθηκών εργασίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο Τομέα.
Η παρουσία, γι’ αυτό, όλων των συναδέλφων θεωρείται επιβεβλημένη.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν έγκαιρα τους γονείς των μαθητών του σχολείου τους ότι η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο δεν μπορεί, για λόγους ασφάλειας, να γίνει πριν από τις 10π.μ..
Διευκρινίζεται ότι οι Ομάδες Επιμόρφωσης θα συμμετέχουν στο απεργιακό μέτρο που εξαγγέλλει η Οργάνωση και ότι αυτοί μπορούν να παρουσιαστούν στο αντίστοιχο Πρόγραμμα μετά τη λήξη της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης, δηλ. στις 10π.μ. Στο απεργιακό μέτρο θα πρέπει να μετέχουν, εξάλλου, και όλοι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: