Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση για μαζική επιμόρφωση εκπαιδευτικών για νέα Αναλυτικά Προγράμματα

Η τέταρτη φάση της επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί σε σχολικές μονάδες σε όλες τις επαρχίες.

Ημερομηνίες:  21, 22 του Δεκέμβρη 2010 και 7 του Γενάρη 2011
Αριθμός ομάδων: 32
Συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα: κυμαίνονται από 85 σε 185

1η συνάντηση : 21 Δεκεμβρίου
Όλες οι ομάδες θα έχουν κοινό πρόγραμμα.
(α) Ενημέρωση για τη νέα φιλοσοφία και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Α.Π.  και το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.
(β) Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών

2η συνάντηση: 22 Δεκεμβρίου
Οι 16 ομάδες θα κάνουν επιμόρφωση για τα Ελληνικά (σκορπισμένες σε όλη την Κύπρο κι όχι από μια περιοχή).
Οι άλλες 16 ομάδες θα κάνουν επιμόρφωση σε κάποιο από τα δέκα γνωστικά αντικείμενα που θα προσφερθούν. Νοείται ότι οι ομάδες αυτές θα αναδιαμορφωθούν στη βάση των προτιμήσεων των εκπαιδευτικών. Θα λειτουργήσει πλατφόρμα με τις επιλογές και τα επιμορφωτικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για την κάθε επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν και θα επιλέγουν γνωστικό αντικείμενο και επιμορφωτικό κέντρο. Όταν θα συμπληρώνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάποιο κέντρο, η πλατφόρμα δε θα επιτρέπει άλλες συμμετοχές κι έτσι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να δηλώσει σε κάποιο άλλο γνωστικό αντικείμενο ή επιμορφωτικό κέντρο. Ο διευθυντής του κάθε σχολείου θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα και θα είναι υπεύθυνος να ελέγξει αν οι εκπαιδευτικοί του δήλωσαν γνωστικό αντικείμενο.

3η συνάντηση: 7 Ιανουαρίου
Οι 16 ομάδες που έκαναν Ελληνικά θα κάνουν ό,τι έκαναν οι υπόλοιπες 16 στις 22 Δεκεμβρίου. Οι 16 που έκαναν ένα γνωστικό αντικείμενο θα κάνουν Ελληνικά.

Σημαντικά και αυτά:
·        Θα κυκλοφορήσει εγκύκλιος από το Παιδαγωγικό με τις λεπτομέρειες.
·        Όσοι αντικαταστάτες δουλεύουν  θα παρακολουθήσουν την επιμόρφωση στις 21 και 22 Δεκεμβρίου. Δηλαδή δε θα διακοπεί η αντικατάστασή τους στις 20/12.
…/2
·        Για πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις συναδέλφων με πραγματικό πρόβλημα που θα αποταθούν γραπτώς στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, θα γίνεται αλλαγή έδρας παρακολούθησης της επιμόρφωσης.
·        Οι παρουσιάσεις όλων των μαθημάτων θα μπουν στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού για να τις δουν όσοι ενδιαφέρονται.

Λουίζα Σόλου Πιττάκαρα
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: