Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μαρία Μελετίου Μαυροθερη- Υποψήφια Γυναίκα της Χρονιάς 2010

Η πρώην συνάδελφος και τώρα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ-ΜΑΥΡΟΘΕΡΗ είναι μία από τις υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς 2010 των Βραβείων Madame Figaro στην κατηγορία Eπιστήμονας/Aκαδημαϊκός. Όπως φαίνεται και στο συνημμένο βιογραφικό σημείωμα, η Δρ. Μελετίου-Μαυροθέρη είναι μια εξαίρετη επιστήμονας, με ευρύ ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αξιόλογο ερευνητικό έργο και διεθνείς διακρίσεις .


Μπορείτε να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα της Μαρίας ψηφίζοντάς την, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2011, μέσω διαδικτύου, με SMS ή/και τηλεφωνικά:

1) Η ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://figaro-awards.diasmedia.com/votes/vote
2) Η ψηφοφορία μέσω τηλεφώνου για την κατηγορία Επιστήμονας Ακαδημαϊκός γίνεται στο τηλ. 900 31 305.
3) Μέσω SMS, κάποιος στέλνει SMS στο 5511 γράφοντας MF5 Μαρία Μελετίου-Μαυροθέρη <το ονοματεπώνυμό του> 2005.

Βιογραφικό:
Η Μαρία Μελετίου-Μαυροθέρη ξεκίνησε τις σπουδές της στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου (Πτυχίο Δασκάλας, 1990). Συνέχισε με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Texas, ΗΠΑ, οι οποίες οδήγησαν στην λήψη πρώτου πτυχίου στα Μαθηματικά (Β.Α. in Mathematics, 1993) και μεταπτυχιακών τίτλων στη Στατιστική (M.Sc. in Statistics, 1994) και τη Μηχανολογία (M.Sc. in Engineering, 1998), καθώς και Διδακτορικού στη Διδακτική των Μαθηματικών (Ph.D. in Mathematics Education, 2000). Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανοικτή και Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Μ.Α. in Open and Distance Learning, 2008) από το Open University, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση (1990-1991), ως Μεταπτυχιακή Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο του Texas (1993-2000), ως Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (2000-2001) και ως Ερευνήτρια στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (2000-2002) και στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης (2001-2004). Από το 2004 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, και διευθύνει το Ερευνητικό Εργαστήριο για την Υποστηριζόμενη από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις εκπαιδευτικές εφαρμογές των σύγχρονων Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών και της Στατιστικής. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, με αξιόλογο αριθμό ετεροαναφορών. Η έρευνά της έχει τύχει σημαντικής χρηματοδότησης και αναγνώρισης από οργανισμούς στην Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Το ερευνητικό έργο EarlyStatistics: Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools του οποίου ήταν Επιστημονική Υπεύθυνος πρόσφατα βραβεύθηκε με το 2009 Best Cooperative Project Award in Statistical Literacy. Το βραβείο απονέμεται κάθε 2 χρόνια από το International Association of Statistics Education (IASE) σε αναγνώριση σημαντικών και καινοτόμων στατιστικών προγραμμάτων βασικής εκπαίδευσης που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο σ’ ένα ευρύ τμήμα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: