Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση για τις Μαύρες Επετείους

Με την ευκαιρία των μαύρων επετείων του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ εκφράζει για άλλη μια φορά την καταδίκη της ενάντια σ’όλους εκείνους που έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη Δημοκρατία και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας . Καταδικάζουμε τον τουρκικό επεκτατισμό των τότε ηγετών της Άγκυρας αλλά και των καπιταλιστών Αγγλοαμερικανών συμμάχων τους .

Οι επέτειοι αυτοί αποτελούν ευκαιρία για περισυλλογή και περίσκεψη. Είναι καιρός ο λαός μας, ιδιαίτερα η νέα γενιά, να μάθουν την ιστορική αλήθεια για όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά και μετά τον Ιούλιο του 1974, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, αντλώντας τα σωστά διδάγματα από την νεότερη ιστορία μας, πριν φτάσουμε στην παραποίηση των γεγονότων που κάποιοι κύκλοι προωθούν.

Ιδιαίτερα εμείς οι εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της σωστής και αντικειμενικής ιστορικής αγωγής των παιδιών, με την επιδίωξη για συγγραφή των κατάλληλων βιβλίων ιστορίας της Κύπρου, παλαιότερης και νεότερης, αλλά και να ξεπεράσουμε - εμείς οι ίδιοι πρώτα - σύνδρομα του παρελθόντος . Αυτό θα αποτελέσει και τη μεγαλύτερη απότιση φόρου τιμής προς τους ήρωες και μάρτυρες της κυπριακής τραγωδίας του 1974, που έδωσαν το αίμα τους για να υπερασπίσουν την προδομένη μας πατρίδα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Λάζαρος Αβραάμ

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: