Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Στόχοι νέας Σχολικής Χρονιάς


Συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Παιδείας υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου. Στη συνεδρία συμμετείχαν τα μέλη του Συμβουλίου κ. Νίκος Τορναρίτης (Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής), κα Ολυμπία Στυλιανού (Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού), κ. Αντρέας Μολέσκης (Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού), κ. Γιώργος Λουκαΐδης (εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ), κα Δέσποινα Σολωμή (εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ), κα Αθηνά Κυριακίδου (εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ) και κα Μαρία Βασιλειάδου (εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ).

Το Συμβούλιο Παιδείας ανασκόπησε τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, καθόρισε τα θέματα του διαλόγου και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τα θέματα που προωθούνται από το Υπουργείο για άμεση εφαρμογή.

Επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν για την ανακήρυξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009 σε Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και για τους στόχους της, που έχουν ως εξής:

  • Καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με στόχο την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.


  • Καινοτομία και δημιουργικότητα, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2009 ως Ευρωπαϊκού Έτους Καινοτομίας και Δημιουργικότητας

Διαβάστε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδέιας μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας

Διαβάστε την εισαγωγική ομιλία του Υπουργού Παιδείας στο Συμβούλιο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: