Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση η Παιδεία μας

Πηγή : Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Αρθρογράφος : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

ΟΜΑΔΑ εμπειρογνωμόνων από τη Ρουμανία, με επικεφαλής τον υπουργό Παιδείας της χώρας, έφτασε στην Κύπρο προκειμένου να μελετήσει πώς εφαρμόζεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο νησί μας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, μετά από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Ανδρέα Δημητρίου, ο Ρουμάνος Υπουργός DanielΡetru Funeriu ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πώς έχει εφαρμόσει η Κύπρος τη μεταρρύθμιση», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χώρα μας ως «παράδειγμα καλής πρακτικής». Εξήγησε ότι στη Ρουμανία ψηφίστηκε, πρόσφατα, καινούργια νομοθεσία για την Παιδεία, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θεωρείται πολύ σημαντική υπόθεση. «Θεωρώ ότι μπορούμε να χτίσουμε σε πολλές από τις δράσεις που έχει εφαρμόσει η Κύπρος», συνέχισε, γι’ αυτό και «ήρθαμε με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να δούμε πώς εφαρμόζονται τα πράγματα στην Κύπρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Ρουμάνο Υπουργό για την πρότασή του να ενισχυθεί η συνεργασία ΚύπρουΡουμανίας σε επίπεδο έρευνας και επισήμανε ότι «πρόκειται για μια πρόταση που δεχτήκαμε με ευχαρίστηση». Ειδικότερα, είπε ότι «συμφωνήσαμε στο προσεχές μέλλον, να οργανώσουμε μια επιστημονική ημερίδα όπου εμπειρογνώμονες και από τις δυο χώρες να συναντηθούν για να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα συνεργασίας σε διάφορους τομείς της έρευνας». Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Σημείωσε εξάλλου, ότι το αντικείμενο της πρωινής συνάντησης ήταν μια ενημέρωση του κ. Funeriu ως προς τη μεταρρύθμιση που εξελίσσεται στην Κύπρο, κυρίως σε ό,τι αφορά στα νέα αναλυτικά προγράμματα. «Η Ρουμανία αρχίζει τη δική της εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ήθελαν να ακούσουν πώς προχωρήσαμε και τι ακριβώς κάνουμε με τα νέα αναλυτικά», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου. Ανέφερε δε, ότι η ρουμανική αντιπροσωπεία έκανε κάποιες εισηγήσεις όσον αφορά τη διδασκαλία της ρουμανικής γλώσσας και του ρουμανικού πολιτισμού στα παιδιά Ρουμάνων που ζούνε στην Κύπρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: