Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ομόφωνα η Π.Σ.Γ.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή των αντικαταστατών στις εκλογές της ΠΟΕΔ

Απόφαση Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων ΠΟΕΔ
Πανηγυρικά, με απόλυτη πλειοψηφία και ομοφωνία, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ, ενέκρινε σήμερα 17/2/2011, την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ στις 18/11/2010, βάση της οποίας το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ ερμήνευε την ασάφεια που παρουσιάζει το καταστατικό της ΠΟΕΔ, ως προς το ποιοι δικαιούνται να είναι τακτικά μέλη της ΠΟΕΔ. Με 56 ψήφους υπέρ, καμία αποχή και καμία αρνητική ψήφο, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ενέκρινε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία δίνει το δικαίωμα στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς να είναι τακτικά μέλη της ΠΟΕΔ. Όσοι, μάλιστα, έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στην ΠΟΕΔ πριν την 31/12/2010, και θα έχουν έστω και μία συνδρομή στην ΠΟΕΔ μέχρι τις 31/03/2011, θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγει και εκλέγεται στις επερχόμενες εκλογές της ΠΟΕΔ, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα στην τοποθέτησή της στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη  ανέδειξε για ακόμη μια φορά όλους τους λόγους για τους οποίους οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να είναι μέλη της ΠΟΕΔ :
  • Η ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ΠΟΕΔ.
  • Η ανάγκη παροχής συνδικαλιστικής κάλυψης στους αδιόριστους συναδέλφους.
  • Ο περιορισμός των διορισμών που πιθανόν να ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια λόγω μειωμένου αριθμού αφυπηρετήσεων.
Οι τρεις λόγοι πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η τοποθέτηση της κίνησης είναι ξεκάθαρο ότι κινούνται προς δύο βασικούς άξονες : την ενίσχυση της ΠΟΕΔ με την είσοδο νέων μελών και την άμεση ανάγκη που προκύπτει για στήριξη των νέων συναδέλφων στα σχολεία μας.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα δεν έμεινε στα λόγια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες που αποδεικνύουν περίτρανα ότι πραγματικός μας στόχος είναι οι πιο πάνω άξονες. Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε για ακόμη μια φορά σε παλαιότερη μας ανακοίνωση, με αφορμή ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για τους αντικαταστάτες συναδέλφους.

Παρά τα όσα έχουμε πετύχει ως κίνηση για τους νέους συναδέλφους και τα όσα έχουμε αναδείξει, θεωρούμε την σημερινή απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης ως την πλέον σημαντική, αφού οι αντικαταστάτες έχουν δικαίωμα να είναι τακτικά μέλη της ΠΟΕΔ, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες της ΠΟΕΔ - αυτό κύριοι της ΔΗΚΙ σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ- και να δικαιούνται συνδικαλιστική κάλυψη και δημοκρατική συμμετοχή στα σώματα της ΠΟΕΔ, με απόφαση του Ανώτατου Καθοδηγητικού Σώματος της ΠΟΕΔ.


Διαβάστε Ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: