Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δωρέα ALPHA BANK και ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ προς την ΠΟΕΔ 500 ψηφιακών δίσκων της ταινίας-ντοκιμαντέρ


«ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Χάνδακας, Λευκωσία, Palmanova.
Μια κοινή καταγωγή»

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της ευαισθησίας που επιδεικνύει διαχρονικά ο Όμιλος της Alpha Bank Κύπρου για θέματα που άπτονται της ιστορίας, της τέχνης και γενικά του πολιτισμού, η Alpha Bank Κύπρου έχει επιχορηγήσει την παραγωγή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Χάνδακας, Λευκωσία, Palmanova. Μια κοινή καταγωγή», από κοινού με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας-ντοκιμαντέρ επιμελήθηκε η Δρ. Μάρω Θεοδοσιάδου, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής και το μοντάζ ανέλαβε ο κ. Πασχάλης Παπαπέτρου.
Την 1η Φεβρουαρίου, 2011, έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου η παρουσίαση και πρώτη δημόσια προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Alpha Bank Κύπρου σε συνεργασία με την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σε συνέχεια της ενέργειας αυτής, και επιθυμώντας να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην εκπαίδευση και διαφώτιση της νέας γενιάς, η Alpha Bank Κύπρου, αποφάσισε να διοχετεύσει την αξιόλογη αυτή παραγωγή σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.
Ως εκ τούτου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2012, στα Κεντρικά της Γραφεία, η Alpha Bank, σε συνεργασία με την Alpha Ασφαλιστική, πρoχώρησε σε δωρεά 500 ψηφιακών δίσκων της ταινίας-ντοκιμαντέρ «ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Χάνδακας, Λευκωσία, Palmanova. Μια κοινή καταγωγή», προς την Πακγύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.).
Η Π.Ο.Ε.Δ. στη συνέχεια θα μεριμνήσει για τη διανομή των ψηφιακών δίσκων σε όλα τα δημοτικά σχολεία, με στόχο να αξιοποιηθούν στα πλαίσια των μαθημάτων για ενημέρωση, γνωριμία και περαιτέρω εμβάθυνση σχετικά με την ιστορία των τειχών της Λευκωσίας.
Η Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Δ., που προσκλήθηκε και παρευρέθηκε στην εκδήλωση παράδοσης των ψηφιακών δίσκων, ευχαρίστησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης τον Όμιλο της Alpha Bank, για την εξαίρετη πρωτοβουλία τόσο της παραγωγής, όσο και της δωρεάς στα δημοτικά σχολεία του εν λόγω ψηφιακού δίσκου και τόνισε ότι με αυτό εμπλουτίζεται ο κατάλογος των διδακτικών υλικών που έχουν στη διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τη μαθησιακή διαδικασία επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα. Στον ευχαριστήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι η εξαιρετική σε ποιότητα ταινία-ντοκιμαντέρ θα αξιοποιηθεί δεόντως από τους εκπαιδευτικούς.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: