Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Διεθνείς διακρίσεις και για το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα των Αγγλικών.


Πέραν από το νέο Α.Π. της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, που συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον κατάλογο με τις καλύτερες πρακτικές προώθησης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και πέραν από το νέο Α.Π. της Αγωγής Υγείας, για το οποίο απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), σειρά, για διεθνή διάκριση, πήρε και το νέο Α.Π. των Αγγλικών.

Συγκεκριμένα, στο 19ο Συνέδριο του Ελληνικού Συνδέσμου Καθηγητών Αγγλικής TESOL Macedonia Thrace που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκυρίακο 10 - 11 Μαρτίου 2012, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που παρουσίασαν το νέο Α.Π. των Αγγλικών και τον τρόπο που εφαρμόζεται στο Δημοτικό Σχολείο και ιδιαίτερα στις μικρότερες τάξεις (μέσω του Προγράμματος CLIL), απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια τόσο των διοργανωτών όσο και των εκπροσώπων των υπόλοιπων χωρών που συμμετείχαν όπως της Ελβετίας, τη Ρουμανίας, τη Σερβίας, τη Βουλγαρίας, την Αγγλίας, κ.λπ.

Ήδη το πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, που συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε από φέτος να εφαρμόζει πτυχές του κυπριακού Α.Π. και να δοκιμάζει τη προσέγγιση CLIL που υιοθετήθηκε από φέτος, μέσω της εφαρμογής του νέου Α.Π. Αγγλικών, σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου.

Παράλληλα το περιοδικό για τους εκπαιδευτικούς της Σερβίας ετοιμάζει άρθρο για τον τρόπο εφαρμογής του CLIL στη Κύπρο ενώ η Ένωση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (για εκπαιδευτικούς Αγγλικών) της Βορειο-Ανατολικής Ευρώπης SEETA  (http://www.seeta.eu/), που αποτελείται από 12 εθνικές οργανώσεις εκπαιδευτικών της Αγγλικής, ζήτησε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να παρουσιάσουν, σε διαδικτυακό σεμινάριο, τον τρόπο εισαγωγής του νέου Α.Π. των Αγγλικών και της προσέγγισης CLIL στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως κατά την περσινή σχολική χρονιά οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου, σε συνεργασία  με την ερευνητική ομάδα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών ( Vrije Universiteit Brussel), παρουσίασαν το νέο Α.Π. των Αγγλικών σε συνέδριο που διοργάνωσαν καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου αποσπώντας εγκωμιαστηκά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: