Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Απούσα η ΠΟΕΔ από την πρώτη συγκέντρωση του ΦΟΡΕΑ ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ώρα 1800 η πρώτη συγκέντρωση των οργανώσεων που συναποτελούν το ΦΟΡΕΑ ενάντια στην επέκταση του Ορίου Αφυπηρέτησης. Από την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΦΕΝ, έλαμψε δια της απουσίας της η ΠΟΕΔ, ενώ από τις διδασκαλικές κινήσεις την παρουσία της έδωσε μόνον η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Παρών στη συνάντηση ήταν η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δημοσιογραφικής διάσκεψης, αύριο Τρίτη ώρα 1100 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η πραγματοποίηση εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Μαρτίου η ώρα 1530 έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Είναι πραγματικό λυπηρό το γεγονός ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ δεν παρουσιάστηκε στη συγκέντρωση, ενώ ακόμη δεν έχει εκδώσει ούτε ανακοίνωση ενάντια στην πρόθεση του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να αυξήσουν κατά ένα χρόνον, με συνοπτικές διαδικασίες, το όριο αφυπηρέτησης στο δημόσιο τομέα. 

Η ηγεσία της ΠΟΕΔ ξεχνά προκλητικά το γεγονός ότι εκατοντάδες συμβασιούχοι και αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί μέλη της έχουν ενταχθεί στο αναλογικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και θα λαμβάνουν σύνταξη στο 64ο ηλικιακό τους έτος, τη στιγμή που θα αφυπηρετούν στο 60ο. Το γεγονός και μόνον ότι μόνον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η αφυπηρέτηση είναι στο 60ο ηλικιακό έτος, υποχρεώνει την ηγεσία της ΠΟΕΔ να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, εκτός αν στόχος ορισμένων είναι να αυξηθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το όριο στα 64.

Εκφράζουμε την ελπίδα  ότι στην κινητοποίηση της Πέμπτης, η ΠΟΕΔ θα δώσει δυναμικά το παρών της. Η Προοδευτική Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών θα είναι πιστή στο ραντεβού της, όπως και το καλοκαίρι του 2010, όπου και πάλι οι υπόλοιπες κινήσεις απουσίαζαν προκλητικά από την κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης έξω από τη βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: