Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αξιοποίηση και Προώθηση των Δεξιοτήτων των Χαρισματικών Παιδιών


 Πηγή : www.sigmalive.com

Συνέδριο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων των Χαρισματικών Παιδιών της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα στη Λευκωσία, με αντικείμενο την αξιοποίηση των δεξιοτήτων περίπου 25.000 χαρισματικών παιδιών της Κύπρου, που λόγω απουσίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα.

Τίτλος του θέματος του συνεδρίου είναι: ''Ας τα βοηθήσουμε να λάμψουν'' και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με εισηγητές τρεις ειδικούς επιστήμονες από το εξωτερικό.
Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων Χαρισματικών Παιδιών, ο αριθμός των παιδιών αυτών στην Κύπρο υπολογίζεται να είναι 25.000 και τα παιδιά αυτά ''παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα''.
''Σήμερα, με την ύπαρξη εναλλακτικών μεθόδων αναγνώρισης και με τη δυνατότητα αναγνώρισης ακόμα και των παιδιών που φοβούνται τα τεστ, τα παιδιά αυτά μπορούν να εντοπισθούν και να βοηθηθούν εγκαίρως'', δηλώνει ο Σύνδεσμος.
''Σύμφωνα με τις πρόσφατες διεθνείς στατιστικές'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, ''τα χαρισματικά παιδιά αντιπροσωπεύουν το 10 με 20% και όχι το 2,5 με 3% του πληθυσμού μιας χώρας, όπως μέχρι πρόσφατα πιστευόταν και, ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι ο αριθμός τους στην Κύπρο ανέρχεται κατά μέσο όρο (15%) στα 25.000''.
''Εντούτοις στη χώρα μας'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''το θέμα της κατάρτισης ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών των χαρισματικών παιδιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, με μοναδικό φορέα στήριξής τους μέχρι στιγμής τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Χαρισματικών Παιδιών της Κύπρου, μια πρωτοβουλία με πηγές εσόδων αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών και τις χορηγίες''.
Οπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, ''ήδη εδώ και δεκαετίες εφαρμόζονται προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης για χαρισματικά σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανά την υφήλιο''.
Το Συνέδριο της 8ης Ιουνίου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κύπρου αλλά και των απλών πολιτών που επιθυμούν να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα.
Το Συνέδριο θα προλογίσουν η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Περιστιάνης, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ συντονίστρια θα είναι η Διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ζήνα Πουλλή.
Οι ξένοι εισηγητές, που θα ομιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των χαρισματικών παιδιών, είναι οι Φράντζ Μονκς, Αλμπερτ Τσίγκλερ και Χάιντρουν Στόεγκερ. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με αυτόματη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: