Τρίτη 22 Μαΐου 2012

« Αγνώστου Χρόνου, χρώμα , λόγος , μέλος »




Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 35χρόνια που συμπληρώνονται από την ίδρυσή του και τη συνεχή προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, φιλοξενεί και παρουσιάζει την πολυεπίπεδη εκδήλωση «Αγνώστου Χρόνου, χρώμα, λόγος, μέλος» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 20:00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» (παλιό λιθογραφείο Κουβά) στη Λεμεσό.
Λόγια από προσωπικές γραφές, σκέψεις γύρω από  έργα, ποίηση, και ζωή, μουσικές που ταξίδεψαν και συνάντησαν τα κρυφά της καρδιάς τα μυστικά. Χρώματα που ενώθηκαν και γονιμοποιήθηκαν με όλα τα πιο πάνω. Μια ταύτιση άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων,  μέσα από τις διαφορετικές τέχνες τους. Άγνωστος ο λόγος και ο χρόνος έμπνευσης  του καθενός.
Η εκδήλωση συνυφαίνεται γύρω από την έκθεση ζωγραφικής  του Γιώργου Α. Κωνσταντίνου, με στημόνι την παρουσίαση του βιβλίου του ιδίου με τίτλο «Αγνώστου Χρόνου» και υφάδι τη συναυλία κρητικής και κυπριακής μουσικής από όπου είναι εμπνευσμένα τα έργα του ζωγράφου. 
Τον λόγο αναλύει και παρουσιάζει μέσα από τα προσωπικά ημερολόγια και κείμενα όπως δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο  «Αγνώστου χρόνου», η Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα ΒΝΕΣ ) , κυρία Αφροδίτη Αθανασοπούλου.
Το χρώμα όπως αυτό αναπτύσσεται στους πίνακες και στο βιβλίο,  παρουσιάζει ο καταξιωμένος κύπριος χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης.
Ο κύριος Ιωάννης Πυργιωτάκης, πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσθέτει  τη δική του κατάθεση με τη μοναδική και μεστή του θεώρηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Δήμαρχος Λεμεσού κύριος Ανδρέας Χρίστου, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωση.
Τέλος, τα χρώματα και τα θέματα των έργων, τα «ζωγραφισμένα» τραγούδια, σμίγουν με νότες και μουσικές της Κρήτης και της Κύπρου σε συναυλία από τους ίδιους τους δημιουργούς μουσικούς, κρητικούς και κύπριους.

Παίζουν:
Μ. Σταυρακάκης: τραγούδι, λαγούτο, μαντολίνο
Ζ. Σπυριδάκης:       τραγούδι, λύρα
Ν. Μαστοράκης:   τραγούδι, κιθάρα, λαγούτο
Τ. Πρωτοπαπάς:    βιολί
Θ. Κωνσταντίνου: τραγούδι, κιθάρα
Φ. Δημητρίου:        κρουστά
Διάρκεια Έκθεσης:  7-11 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας : 09.30 – 12.30   και 18.00 – 21.00
Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος Λεμεσού, ο Οργανισμός Νεολαίας και η Οινοβιομηχανία ΕΤΚΟ

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 99545629 , 99322097

Δεν υπάρχουν σχόλια: