Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για αποφάσεις Δ.Σ. ΠΟΕΔ για τα εκκρεμούντα αιτήματα του κλάδου.

Σε σημερινή του Συνεδρία, 21/10/2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αφού εξέτασε την πορεία υλοποίησης των εκκρεμούντων ζητημάτων του κλάδου ( 15 σημεία : Υπεύθυνος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, θέματα μητρότητας, συνεδρία προσωπικού, προδημοτική εκπαίδευση, υπεύθυνος τμήματος, μισθολογική αναβάθμιση μουσικών, δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών, πολιτική για αλλόγλωσσους, πολιτική για αναλφάβητους, σχολική παραβατικότητα, ίδρυση νέων θέσεων Βοηθών Διευθυντών για τα ΕΟΣ, προβλήματα ΚΕΑ, προβλήματα Ειδικής Εκπαίδευσης, Μουσείο Εκπαίδευσης) και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποστείλει ακόμα απάντηση στην εν λόγω επιστολή της Οργάνωσης (20/09/2010) προχώρησε στη λήψη των πιο κάτω μέτρων, κάποια ομόφωνα και κάποια πλειοψηφικά :
  1. Ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για όλα τα πιο πάνω θέματα (δημοσιογραφική διάσκεψη, συναντήσεις με Συνομοσπονδία Γονέων, έκδοση ειδικού εντύπου το οποίο θα δοθεί στους γονείς μέσω των μαθητών).
Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα συμφώνησε και εισηγήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο (μαζί και με τις άλλες κινήσεις) διαφώνησε όμως στο γεγονός της μη ιεράρχησης των αιτημάτων, προβάλλοντας τη θέση για προβολή μόνον συγκεκριμένων αιτημάτων που άπτονται της ποιοτικής αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και που είναι αποδεκτά από την κοινή γνώμη, σε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα για τα αιτήματα της Προδημοτικής και των Μουσικών. Ξεκαθαρίσαμε ότι όλα τα αιτήματα οδηγούν σε ποιοτική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όμως δεν μπορούμε να τα διεκδικούμε όλα ταυτόχρονα, ενώ τα δύο που ξεχωρίσαμε είναι για την Αγωνιστική Συνεργασία τα πιο άμεσα που χρήζουν επίλυσης, χωρίς να υποβαθμίζουμε σε καμιά περίπτωση τα υπόλοιπα. Η θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας δεν υιοθετήθηκε από τις άλλες κινήσεις, οι οποίες θεώρησαν και θεωρούν ότι πρέπει και πάλι να ακολουθηθεί η ίδια τακτική, της ταυτόχρονης διεκδίκησης όλων των αιτημάτων του κλάδου, αγνοώντας έτσι και την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης για ιεράρχηση των αιτημάτων μας, αλλά και τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύει ο τόπος.

         2. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης όπως απέχουν από όλα τα επιπλέον    συνέδρια που οργανώνονται από το ΥΠΠ, εκτός από όσα συνέδρια αφορούν τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα (βάση και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΠ). Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις κινήσεις.

         3. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της Οργάνωσης σε Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 13:05, για ενημέρωση και λήψη απόφασης για κλιμάκωση των μέτρων. Την ερχόμενη Τετάρτη δε θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στα σχολεία και θα πραγματοποιηθούν Επαρχιακές Γενικές Συνελέυσεις. Οι διδασκαλικοί συλλόγοι θα ενημερωθούν για όλα τα σχετικά από την Εκτελεστική Γραμματεία. Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε από Αγωνιστική Συνεργασία, ΔΗΚΙ  και Παδεδ. Η ΑΚΙΔΑ κατέθεσε πρόταση για συνδυασμό των επαρχιακών συνελέυσεων με στάση εργασίας από τις 1215 της συγκεκριμένης ημέρας. Η στάση εργασίας παραπέμφθηκε από τις υπόλοιπες κινήσεις ως επόμενο μέτρο, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των μέτρων.

         4.  Στις 2 Νοεμβρίου θα συνέλθει εκτάκτος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για να εξετάσει την εξέλιξη των αιτημάτων και έχοντας και την εξουσιοδότηση από τις Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις, προχωρήσει σε νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και απεργιακών.

Τα εκκρεμούντα αιτήματα του κλάδου αποσυνδέθηκαν από τα υπόλοιπα αιτήματα που αφορούν Αναλύτικά Προγράμματα, Επιμόρφωση, Ωρολόγιο Πρόγραμμα, Αξιολόγηση. Περιμένοντας και την επίσημη απάντηση από πλευράς ΥΠΠ το Διοικητικό Συμβούλιο θα τοποθετηθεί στις 2 Νοεμβρίου για κλιμάκωση των μέτρων, εφόσον έχει και την έγκριση της βάσης του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: