Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Εκτός τάξης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Ο πρόεδρος τns ΠΟΕΔ εκφράζει προσωπικές του απόψειςως θέσεις της οργάνωσης

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔ, κ Δημήτρη Μικελλίδη. Ο κ Μικελλίδης για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα παρουσιάζει προσωπικές απόψεις ως θέσεις της ΠΟΕΔ.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του PΙK την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, για το θέμα του υπό έμφαση στόxου του Υπουργείου Παιδείας για τn φετινή σχολική χρονιά, μίλησε για «Θέσεις της ηγεσίας της ΠΟΕΔ». Ουδέποτε συζητήθηκε σε οποιοδήποτε σώμα της Οργάνωσης το θέμα αυτό, εκτός και αν ο κ. Μικελλίδης θεωρεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ είναι από μόνος του ηγεσία.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι αυτά που είπε είναι προσωπικές του απόψεις ή απόψεις της Κίνησης του ΠΑΔΕΔ ή απόψεις οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Σίγουρα όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ή τoυ κλάδου των δασκάλων, αφού καμιά αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε από τα σχολεία μας. Εξάλλου στα πλείστα σχολεία δεν συζητήθηκε ακόμα η εγκύκλιος του Υπουργού.
Πότε συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ το συγκεκριμένο θέμα και πάρθηκαν αποφάσεις, κύριε Μικελλίδη;
Αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει αντιπαραθέσεις, πλήττοντας τnν ενότητα του διδασκαλικού κλάδου. Αν θέλει, και είναι δικαίωμά του,να ταυτιστεί με οποιουσδήποτε αντιδραστικούς κύκλους, να το κάμει, αλλά όχι ως πρόεδρος της ΠΟΕΔ, εκτός και αν πάρει τη συγκατάθεση του Κλάδου.

Λάζαρος Αβραάμ
Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: