Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Προχωρεί σε μέτρα ο Συντονιστικός Φορέας Αποφοίτων ΤΕΙ και Ισότιμων Σχολών

Αντιδρούν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ

Έτοιμος για λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων δηλώνει ο Συντονιστικός Φορέας αποφοίτων ΤΕΙ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΑΤΣ περί αντιστοιχίας των πτυχίων συγκεκριμένων ειδικοτήτων των ΤΕΙ της Ελλάδος. Με ανακοίνωσή του εξηγεί ότι θεωρεί άδικη και μεροληπτική την απόφαση που λήφθηκε και με σχετική επιστολή του προς το ΚΥΣΑΤΣ ζητά επίσημη πληροφόρηση και συνάντηση.

Σημειώνει ακόμη ότι προκλητικά αδικαιολόγητα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα του Φορέα που περιέχονται σε επιστολές που έχουν σταλεί στο Υπ. Παιδείας και την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) και αφορούν ειδικότερα "στην αναίτια απαίτηση αντιστοιχίας για τους πίνακες διοριστέων ειδικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να δικαιολογούν τέτοια απαίτηση και όταν για πέντε χρόνια οι ίδιοι απόφοιτοι είχαν δικαίωμα συμπερίληψης και τύγχαναν διορισμού".
Σύμφωνα με τον Συντονιστικό Φορέα, τα όσα διατυπώνονται στην απόφαση του ΚΥΣΑΤΣ -για δήθεν απαίτηση πέντε συμπληρωματικών μαθημάτων- συνηγορούν σε παράνομη, παράτυπη και εχθρική προς τα ΤΕΙ και τους αποφοίτους των απόφαση, και προσβάλλουν τα ίδια τα ιδρύματα, διακρατικές συμφωνίες Κύπρου - Ελλάδος, όπως και διεθνείς συνθήκες αμοιβαίας αναγνώρισης πτυχίων χωρών μελών της ΕΕ. "Η αναίτια και έξω από τις πρόνοιες της νομοθεσίας μεταστροφή της στάσης και ακολουθούμενης τακτικής του ΚΥΣΑΤΣ, μέσα από επιλεκτική πλέον επιλογή του πρότυπου μέτρου σύγκρισης, αφήνει εύλογες υπόνοιες για σκοπιμότητες", προσθέτει.
Με βάση τα προαναφερθέντα, ο Φορέας αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως:
* Να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.
* Να καταγγείλει τα τεκταινόμενα στην Επίτροπο Διοικήσεως και να ζητήσει έρευνα.
* Να ενημερώσει την Ελληνική Πολιτεία και να ζητήσει την παρέμβασή της.
* Να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας να εγγράψει θέμα προς συζήτηση.
* Να εξετάσει νομικά μέτρα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
* Να οργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης των αποφοίτων και φοιτητών των ΤΕΙ, ως και της κοινής γνώμης, με συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και να αναδείξει τα κακώς έχοντα.
Στην ανακοίνωσή του ο Φορέας επισημαίνει ότι οι αρμόδιοι του Κράτους "πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη πρακτικών μέτρων άρσης της αδικίας που προκύπτει σε βάρος των αποφοίτων ΤΕΙ, μέσα από αυτή την απόφαση" και τονίζει ότι μέσα από τέτοιες ενέργειες, ουσιαστικά η κυβέρνηση "τιμωρεί τους πενήντα και πλέον χιλιάδες πτυχιούχους και φοιτητές των ΤΕΙ και τις οικογένειές τους, οι οποίοι επέλεξαν, μέσω ενιαίων κρατικών εξετάσεων, να σπουδάσουν για 4 χρόνια σε δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος".
ΓΕΩΡΓΙΑ ΨΑΡΙΑ-Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: