Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Προωθείται επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω.

Υπουργός Παιδείας : "Όλοι συμφωνούμε, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και παιδαγωγοί ότι η αγωγή που παίρνουν τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Αποδίδουμε για τούτο κι εμείς, ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ιδιαίτερη σημασία στην προδημοτική εκπαίδευση, την οποία έχουμε ήδη καταστήσει υποχρεωτική για ένα χρόνο, με στόχο την επέκτασή της στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Με τη λειτουργία 253 δημόσιων νηπιαγωγείων με 457 τμήματα, και 59 κοινοτικών νηπιαγωγείων με 83 τμήματα, όπου φοιτούν σήμερα συνολικά 10712 παιδιά, και εργοδοτούνται 729 προσοντούχες νηπιαγωγοί, η κυπριακή πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να παρέχει στα μικρά παιδιά μια σύγχρονη και αποτελεσματική αγωγή, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της τρυφερής αυτής ηλικίας." απόσπασμα από το χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στην εκδήλωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων με θέμα «Ευ Ζην», στη Λεμεσό.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω. Οι δηλώσεις του κυρίου Υπουργού, αποδίδουν και την ανάλογη σημασία που επιδεικνύει η κυβέρνηση Χριστόφια στην Προδημοτική Εκπαίδευση και απαντούν για ακόμη μια φορά στις μηδενιστικές δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ,κ. Μικελλίδη, περί στραγγαλισμού της Προδημοτικής από την κυβέρνηση Χριστόφια.
Η Προοδευτική εκφράζει για ακόμη μια φορά την ικανοποίηση της για τα όσα έγιναν τη φετινή χρονιά για την Προδημοτική : μείωση μαθητών ανά τμήμα στους 25, επέκταση ενιαίου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, σύνδεση των Νηπιαγωγείων με το διαδίκτυο, εξαγγελία για την προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης
Τέλος, ζητούμε από την κυβέρνηση όπως ξεκινήσεις άμεσα εργασίες για εφαρμογή της προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης για να καλύπτει και τα παιδιά ηλικίας 3,8 χρονών και πάνω, έτσι ώστε να μην έχουμε ξανά φαινόμενα αποκλεισμού παιδιών από τα δημόσια νηπιαγωγεία, όπως έγινε φέτος με τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Ζητούμε τη διεξαγωγή μελέτης, έτσι ώστε εκεί και όπου θα χρειαστούν αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της εφαρμογής του μέτρου, να ανεγερθούν έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: