Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Επιστολή - Αντιδραση ΠΟΕΔ για την εκπομπή του SIGMA TV "60 λεπτά"

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008 προβλήθηκε από την τηλεόραση του Σίγμα το πρόγραμμα «60 λεπτά» με θέμα τα νηπιαγωγεία. Στο πρόγραμμα προβλήθηκαν σκηνές και διάλογοι τις οποίες ο παρουσιαστής παρουσίασε ως αποδείξεις πως στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία υπηρετούν μη προσοντούχοι νηπιαγωγοί.

Η ΠΟΕΔ δηλώνει δημόσια ότι σε κανένα Δημόσιο Νηπιαγωγείο δεν υπηρετεί μη προσοντούχο προσωπικό. Σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία οι νηπιαγωγοί είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου η της Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αφέθηκαν τέτοια υπονοούμενα, με συνέπεια να δημιουργηθεί παντελώς αδικαιολόγητη αμφιβολία και αμφισβήτηση στην κοινωνία για το κύρος και την αξιοπιστία των δημόσιων εκπαιδευτικών μας. Σημειώνεται ότι εργασία που γίνεται στα δημόσια νηπιαγωγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και απόλυτα συνυφασμένη με τις παιδαγωγικές αρχές που αφορούν στην προσχολική αγωγή. Ταυτόχρονα δηλώνουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι όποιες υπερβολές ακούστηκαν από δήθεν νηπιαγωγούς που ηχογραφήθηκαν κρυφά, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφορούν τα δημόσια ή κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Εν πάση περιπτώσει καλούμε τον παρουσιαστή και παραγωγούς του προγράμματος να δώσουν τα στοιχεία που ισχυρίζονται ότι έχουν στο Υπ., Παιδείας, για να λάμψει η αλήθεια .Επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι θα συνέβαλλε στην πληρέστερη ενημέρωση των τηλεθεατών, αν στο πρόγραμμα προσκαλείτο η ΠΟΕΔ ή δινόταν η ευκαιρία για τηλεφωνικό παρέμβαση. Πολλές από τις ανακρίβειες που λέχθηκαν θα απαντιούνταν και θα αφήνονταν σκιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: