Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Διωρη στάση Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 23/3/2009

Σε σημερινή του συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε, ομόφωνα, όπως την ερχόμενη Δευτέρα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από τις 7:30 μέχρι τις 9:25, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία μας.
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί θα καλεστούν να προσέλθουν η ώρα 9:05 στο σχολείο, αντί 7:30, και όπως αναλάβουν καθήκοντα εργασίας η ώρα 9:25. Οι γονείς θα ειδοποιηθούν για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο η ώρα 09:25. Την ίδια ώρα, Δευτέρα πρωί, η εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα πραγματοποιήσει Δημοσιογραφική Διάσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ΠΟΕΔ στο τομέα της πρόληψης και της καταστολής εκδηλώσεων βίας στα σχολεία μας. Η εκτελεστική γραμματεία θα ανακοινώσει κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης σε περίπτωση που οι εισηγήσεις της Οργάνωσης δεν υιοθετηθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα, εισηγήθηκε όπως οι συνάδελφοι καλεστούν τη Δευτέρα το πρωί σε Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις,κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, αντί να μείνουν στα σπίτια τους, και εγκρίνουν ψήφισμα της ΠΟΕΔ για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία μας. Η πρόταση δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τις άλλες κινήσεις. Επίσης απορρίφθηκε από ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ, κοινή πρόταση της ΔΗΚΙ και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτική Αγώνα, για να πραγματοποιηθεί κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη μαζί με τη Συνομοσπονδία Γονέων, έτσι ώστε να σταλούν τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για λήψη μέτρων ενάντια στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία, είτε από μαθητές είτε από γονείς και καλεί όλους τους συναδέλφους όπως τηρήσουν πιστά τις οδηγίες της Οργάνωσης, οι οποίες αναμένεται να σταλούν αύριο στα σχολεία. Έφτασε η ώρα Υπουργείο Παιδέιας και Γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έτσι ώστε αυτά τα φαινόμενα να μειωθούν στο ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: