Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Στην Ολομέλεια σήμερα το νομοσχέδιο για το ΤΚΑ

Θολό παραμένει το πεδίο
Θολό παραμένει το πεδίο σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ ενόψει της σημερινής συζήτησης του στη Ολομέλεια.

Αυτό που αναμένεται να γύρει την πλάστιγγα είναι η τελική θέση του ΔΗΚΟ που θα ληφθεί λίγο από πριν τη συνεδρίαση και το οποίο εκρφράζει επιφυλάξεις για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των αυξήσεων των εισφορών.

Ο ΔΗΣΥ αντιτίθεται στην αύξηση των εισφορών και ζητά τροποποιήσεις.

Τροποποιήσεις ζητά και το ΕΥΡΩΚΟ ενώ ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ως έχει.

Η Υπουργός Εσωτερικών Σωτηρούλλα Χαραλάμπους προανείγγειλε μέσω του ΡΙΚ ότι θα ενισχυθούν οι συνάξεις που λαμβάνουν τα μονήρη άτομα άνω των 75 ετών.

Την ελπίδα η Ολομέλεια της Βουλής να εγκρίνει το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι σε επαφή με τη Βουλή για το θέμα αυτό.

Πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη συμφωνία σε ό,τι αφορά στο ΤΚΑ που έχει γίνει νομοσχέδιο και έχει πάει στη Βουλή έχει προκύψει έπειτα από ένα μακρύ διάλογο ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, το κράτος, τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

«Αυτή η συμφωνία πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλή, είναι ισορροπημένη, δίνει προοπτική για να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΤΚΑ μέχρι τουλάχιστον το 2049-2050 και αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να μειώνονται συντάξεις, χωρίς να αφαιρούνται ωφελήματα γιατί εμάς η έγνοια μας είναι και οι επόμενες γενιές να έχουν συντάξεις καλές και να υπάρχουν και τα ωφελήματα που υπάρχουν στο σύστημα του ΤΚΑ», είπε ο κ. Στεφάνου.

Ελπίζουμε, κατέληξε, τελικά η συγκεκριμένη συμφωνία που έχει επιτευχθεί να εγκριθεί και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: