Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου σε εκδήλωση της ΠΟΕΔ Λευκωσίας για την απονομή βραβείων ποίησης

Η σημερινή τελετή βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού Ποίησης της Πολιτιστικής Επιτροπής της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον των δασκάλων μας για την πνευματική ζωή του τόπου και για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας γενικότερα.
Αποδίδουμε για τούτο τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς μας που δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της αγωγής των παιδιών μας ως παιδαγωγοί επιστήμονες, ενώ παράλληλα έχουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων που περιλαμβάνει τις τέχνες, τον πολιτισμό και γενικότερα την κοινωνική και πνευματική προσφορά.
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας κ. Απόστολο Σκουρουπάτη, όπως επίσης και στα άλλα μέλη, για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τον διαγωνισμό ποίησης ανάμεσα στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς της επαρχίας Λευκωσίας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Επιτροπής.
Με τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες πολιτιστικής υφής και διάστασης η ΠΟΕΔ καταδεικνύει ότι δεν είναι απλώς και μόνο μια συνδικαλιστική οργάνωση που διεκδικεί τα οικονομικά συμφέροντα των μελών της και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, αλλά είναι και ένας οργανισμός με κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία. Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό και από τη σωρεία εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την ΠΟΕΔ τόσο κεντρικά όσο και επαρχιακά για διάφορα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, πέρα από τα συνδικαλιστικά.
Συγχαίρω, επίσης, θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ιδιαίτερα όσους διακρίθηκαν και βραβεύονται σήμερα. Εύχομαι ταυτόχρονα η διάκρισή σας αυτή, αγαπητοί φίλοι και φίλες, να αποτελέσει το έναυσμα για τη συνέχιση της δημιουργικής σας ενασχόλησης με την ποίηση, μέσα από την οποία έχετε την ευκαιρία να εκφραστείτε και να αποτυπώσετε σε στίχους τον πλούσιο εσωτερικό σας κόσμο.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου, θα ήθελα να εκφράσω την ευχή να καθιερωθεί ο ποιητικός αυτός διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά, και να γίνει ένας ετήσιος θεσμός. Έτσι θα δίνεται πάντοτε η ευκαιρία σε ταλαντούχους εκπαιδευτικούς μας που ασχολούνται με την ποίηση να συνεχίσουν την παράδοση αρκετών καταξιωμένων δασκάλων λογοτεχνών, όπως ο Τεύκρος Ανθίας, ο Λουκής Ακρίτας, ο Μάνος Κράλης, ο ΄Αντης Περνάρης, ο Τίτος Μπάτης και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: