Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το θέμα των έκτακτων εκπαιδευτικών ζητούν να εξετάσει η Βουλή, μέλη της Επ. Παιδείας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.philenews.com, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ) και Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ) παραδέχτηκαν το μεγάλο λάθος που έχουν κάνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζήτησαν με δηλώσεις τους την άμεση εξέταση του θέματος από τη Βουλή.

Ολόκληρο το δημοσίευμα : 

Πηγή : www.philenews.com

Πρόβλημα από τη δέσμευση κονδυλιών που αφορούν προσλήψεις έκτακτων

Το θέμα των έκτακτων εκπαιδευτικών ζητούν να εξετάσει η Βουλή, μέλη της Επ. Παιδείας

Την εξέταση του θέματος που προέκυψε με τη στελέχωση των σχολείων μετά και τη δέσμευση των κονδυλιών που αφορούν προσλήψεις έκτακτων εκπαιδευτικών, από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012, ζήτησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης και οι βουλευτές Γιώργος Λουκαΐδης και Αθηνά Κυριακίδου, σε δηλώσεις τους στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι η Ολομέλεια της Βουλής οφείλει να εξετάσει άμεσα το θέμα των έκτακτων εκπαιδευτικών «γιατί δεν μπορούμε να θέσουμε φραγμούς και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, εξέφρασε ικανοποίηση για την προτροπή του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας προς τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα, όπως είπε, στη διόρθωση «ενός πολύ σοβαρού λάθους που έχει γίνει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Ελπίζω κι εύχομαι ότι η θέση του κ. Τορναρίτη θα γίνει και θέση των κομμάτων που είχαν υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη τροπολογία στον προϋπολογισμό για να βρεθούμε σήμερα ενώπιον πολύ σοβαρών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, με την πιθανή ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών που θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς», είπε.

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε αυτό το οποίο ψηφίστηκε κατά τους προϋπολογισμούς τόσο για το Υπουργείο Παιδείας όσο και για το πολύ σοβαρό Υπουργείο Υγείας, γιατί δεν θέλουμε κατ’ ουδένα λόγο να υποβαθμιστεί ούτε η παιδεία μας, ούτε η υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: