Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Γραμματείας ΠΟΕΔ με παγκύπρια κλαδική Αντικαταστατών

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με την παγκύπρια κλαδική των αντικαταστατών.

Στη συνάντηση τα μέλη της γραμματείας της ΠΟΕΔ ενημέρωσαν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της παγκύπριας κλαδικής αντικαταστατών για τις ενέργειες της οργάνωσης σε σχέση με το πρόβλημα που προέκυψε στα σχολεία από το μη διορισμό αντικαταστατών στη θέση των δασκάλων που απουσιάζουν για διάφορους λόγους. Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν και για τις αποφάσεις του ΔΣ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 σχετικά με το θέμα.

Τα μέλη της παγκύπριας κλαδικής εισηγήθηκαν τη διοργάνωση με δική τους ευθύνη ενημερωτικών συγκεντρώσεων αντικαταστατών σε διάφορες πόλεις και η γραμματεία απάντησε ότι είναι θετική σε κάτι τέτοιο και θα ενημερώσει τους προέδρους των επαρχιακών της γραφείων, ώστε να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση για το σκοπό αυτό στην παγκύπρια κλαδική.

Η γραμματεία επίσης δεσμεύτηκε να φέρει σε γνώση των μελών του ΔΣ που επισκέπτονται τα σχολεία για ενημέρωση τη βούληση των αντικαταστατών συναδέλφων να είναι παρόντες, επειδή σε κάποια σχολεία οι διευθυντές τους αναθέτουν καθήκοντα παιδονομίας την ώρα της ενημέρωσης.

Στη συνέχεια τα μέλη της κλαδικής των αντικαταστατών ανέφεραν διάφορα προβλήματα που εντόπισαν σε σχέση με την ομάδα των εκπαιδευτικών που αντιπροσωπεύουν και η γραμματεία δεσμεύτηκε ότι θα διευθετήσει συνάντηση με την επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας για να θέσει τα διάφορα θέματα, στην παρουσία εκπροσώπου της παγκύπριας κλαδικής ως παρατηρητή.

 Λουίζα Σόλου Πιττάκαρα
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: