Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χαιρετίζουν τις αποφάσεις της ΠΟΕΔ οι οργανωμένοι γονείς


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς των μαθητών των σχολείων όπως συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από τη συνδικαλιστική οργάνωση των Δασκάλων, εφόσον τα μέτρα αντίδρασης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν επηρεάζουν δυσμενώς την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την καθημερινότητα των μαθητών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε έκτακτη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης επανεξέτασε το συνεχιζόμενο πρόβλημα που ταλανίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων από τις αρχές του νέου έτους, δηλαδή τη μη σωστή στελέχωση των σχολείων, συνέπεια νομοθετικών ρυθμίσεων στον Περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2012.

Σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς χαιρετίζουν και εκφράζουν τη συμφωνία τους με τις θέσεις της Παγκύπριας Οργάνωσεις Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) όπως αυτές εκφράζονται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή συνεδρία του, το ΔΣ της ΠΟΕΔ, ως πρώτο μέτρο αντίδρασής , κάλεσε τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης να προβούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία να περιλαμβάνει παραμονή των παιδιών στην αυλή, κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου λειτουργίας των σχολείων, σήμερα Παρασκευή, με μέριμνα, πάντοτε, για επαρκή παιδονομία.

Το ίδιο μέτρο αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί και στη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, σε επαρχιακή βάση, με τα σχολεία της Λευκωσίας -Μόρφου να διαμαρτύρονται την Τρίτη, της Λεμεσού – Πάφου την Τετάρτη και της Λάρνακας – Αμμοχώστου την Πέμπτη. Σχετικά, προσκαλούνται να συμμετέχουν, ενισχύοντας την όλη προσπάθεια, και οι γονείς των μαθητών κάθε σχολείου.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ αποφάσισε να επανασυνέλθει την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου για να εξετάσει την κατάσταση και να εφαρμόσει, αν χρειαστεί, δυναμικότερα μέτρα, κατά την κρίση του

Δεν υπάρχουν σχόλια: