Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή του νόμου για την ειδική εκπαίδευση

Πηγή : www.haravgi.com.cy
25-01-2012
Τρεις σημαντικές τροποποιήσεις στο Νόμο περί Αγωγής και Εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες, κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το θέμα συζητήθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.
Συγκεκριμένα, η πιο σημαντική τροποποίηση που εισηγείται το Υπουργείο Παιδείας αφορά την τροποποίηση του άρθρου 3, έτσι ώστε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που για διάφορους λόγους δεν μπορούν για μακρύ χρονικό διάστημα να παρακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων στο σχολείο να έχουν τη δυνατότητα εξασφάλισης εκπαίδευσης κατ’ οίκον ή σε νοσηλευτήρια.
Η τροποποίηση του νόμου για παιδιά με ειδικές ανάγκες κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έρχεται να συμπληρώσει κενά και να διορθώσει αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στην υφιστάμενη νομοθεσία, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Αντρος Καυκαλιάς. Οι αδυναμίες αυτές, πρόσθεσε ο Α. Καυκαλιάς, επισημάνθηκαν και από τις Επιτρόπους Διοίκησης και Προστασίας του Παιδιού. Την ίδια στιγμή, τόνισε, το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ειδικής εκπαίδευσης και διαμορφώνει ανάλογα τα νέα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο θέμα αυτό.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης, στις δηλώσεις του επέκρινε το Υπουργείο Παιδείας γιατί, όπως ισχυρίστηκε, το Υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι “θ’ άλλαζε από άκρου εις άκρον ο νόμος που αφορά την ειδική εκπαίδευση”. Κάλεσε παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά την ειδική εκπαίδευση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: