Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μονόδρομος η λήψη δυναμικών μέτρων

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα της απαγόρευσης προσλήψεων εκτάκτων εκπαιδευτικών, ξεπερνούν κάθε όριο παιδαγωγικής αλλά και συνδικαλιστικής υπομονής. Συγκεκριμένα, διαφαίνεται πως δεν υπάρχει πρόθεση για συζήτηση, καθώς και για οριστική ρύθμιση του όλου θέματος την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καταδικάζουμε την εν λόγω αδικαιολόγητη και απαράδεκτη κωλυσιεργία. Καλούμε τη Βουλή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί πως η όποια επιπρόσθετη καθυστέρηση στερεί το δικαίωμα μόρφωσης από τα παιδιά, καθώς και το δικαίωμα εργασίας από τους αδιόριστους συναδέλφους.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως οι ανάγκες για διορισμούς εκτάκτων στην εκπαίδευση δεν προκύπτουν ως εκ θαύματος, ούτε αποτελούν προϊόν αναξιοκρατίας. Οι συγκεκριμένες ανάγκες είναι αποτέλεσμα τόσο των πρόωρων αφυπηρετήσεων όσο και των αδειών τοκετού και ασθενείας.
Η παρούσα ανακοίνωση συνιστά την ύστατη έκκληση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών προς τη Βουλή, ώστε το εν λόγω ζήτημα να εξεταστεί και να επιλυθεί οριστικά υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, όχι αργότερα από τις 26 Ιανουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, η Προοδευτική Κίνηση θα καταθέσει πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ (26 Ιανουαρίου) για κινητοποίηση έξω από τη Βουλή στις 16:00, ώρα κατά την οποία ξεκινά η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.
 Ταυτόχρονα, καλούμε εκ νέου τόσο τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ – ΠΟΕΔ, όσο και τις Συνομοσπονδίες Γονέων Δημοτικής-Μέσης, να αντιδράσουν δυναμικά και συλλογικά.
  
Η εκμετάλλευση της καλής θέλησης και του επαγγελματισμού των εκπαιδευτικών, ώστε η απουσία εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες να μην αποβεί εις βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τα παιδιά, δεν μπορεί γίνει άλλο ανεκτή.
  
 Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
24/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: