Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΦΟΥ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινοβραδινή (Τετάρτη, 18.2) εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο από τις Προοδευτικές Κινήσεις Καθηγητών, Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ομιλητή τον κο Γιώργο Τσιάκαλο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Αντρέας Δημητρίου ο οποίος επανέλαβε την αποφασιστικότητα τόσον του ιδίου όσον και της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε τομές ώστε η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, η οποία είναι αίτημα της κοινωνίας, υλοποιηθεί.


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ ο κύριος Ομιλητής συνεπήρε τους παρευρισκόμενους με τον επιστημονικό, τεκμηριωμένο και πειστικό του λόγο, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους στο τέλος της βραδιάς. Ανέλυσε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο του 21ου αιώνα. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο των επιτροπών για τον καταρτισμό των αναλυτικών προγραμμάτων καθώς και στο θέμα της ιστορίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι στην Κύπρο υπάρχει ευρεία συναίνεση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από πολιτικά κόμματα, κοινωνία, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.


Οι παρευρισκόμενοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους, έθεσαν ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις από τον κο Τσιάκαλο, αλλά και από τον Υπουργό. Ταυτόχρονα ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν προσκαλώντας τον Υπουργό και τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Αναδόμηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων.


Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και ότι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Στην εκδήλωση παρέστησαν Επιθεωρητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, ο Οργανωτικός Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου, εκπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και της ΠΟΕΔ και των Κινήσεων των δασκάλων και των εκπαιδευτικών, Διευθυντές σχολείων, Πρόεδροι και Μέλη Συνδέσμων Γονέων και πλήθος εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: