Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Γραμματείας ΠΟΕΔ με Ε.Ε.Υ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ΠΟΕΔ συναντήθηκε με την Ε.Ε.Υ. στις 3/2/2009 και συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα τα θέματα :
- Αναδρομική εφαρμογή της ρύθμισης που συμφωνήθηκε το 1997 για αναθεώρηση του συστήματος υπολογισμού των μονάδων μετάθεσης : Η Ε.Ε.Υ. θα αποστείλει στην Εισαγγελία την αξίωση της ΠΟΕΔ για έλεγχο της συνταγματικότητας μιας τέτοιας ρύθμισης.
- Μεταχείριση εγκύων κατά τη διαδικασία μεταθέσεων : Η Ε.Ε.Υ. ήταν κάθετη και ενημέρωσε ότι οι έγκυες θα μετατίθενται υποχρεωτικά στην έδρα τους.
- Προαγωγές – χρονοδιαγράμματα κλπ. – Β΄ σειρά προαγωγών για νηπιαγωγούς : Η ΠΟΕΔ αξίωσε από την Ε.Ε.Υ. όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατό με τις προαγωγές των νηπιαγωγών, έτσι ώστε να προκηρυχθούν και οι νέες θέσεις που υποσχέθηκε το Υ.Π.Π.
- Αναπλήρωση δασκάλων που απουσιάζουν – «Δεξαμενή αντικαταστάσεων» : Συμφωνήθηκε η μελέτη νέων τρόπων για αντιμετώπιση των αναγκών για αντικαταστάσεις, κυρίως μικρών διαρκείας και απογευματινών.
- Ολοήμερο σχολείο – παραχώρηση δεύτερης ευκαιρίας για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς : Η Επιτροπή θα δώσει εκ νέου στους δασκάλους τη δυνατότητα να δηλώσουν την πρόθεση εργασίας ή μη στα Ολοήμερα Σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: