Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ 8/8/2011


Τοποθέτηση σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΕΔ
8.8.2011
Θέμα:  Μέτρα στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας

Ως Αγωνιστική Συνεργασία νιώθουμε την ανάγκη πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε τοποθέτηση να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τη μη ουσιαστική εμπλοκή της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης στο διάλογο για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για στήριξη της κυπριακής οικονομίας. Ακόμα και σήμερα συζητούμε στο συμβούλιο μας μέτρα που πληροφορηθήκαμε σε προφορική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ , τα οποία φαίνεται ότι συμφωνήθηκαν από τα κόμματα και την Πέμπτη θα πάρουν το δρόμο της Βουλής για να ψηφιστούν. Για το θέμα αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έντονα.
Ταυτόχρονα όμως, ως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία του κράτους μας και την αναγκαιότητα ο κάθε πολίτης να συνεισφέρει το μερίδιο που του αναλογεί για έξοδο από την κρίση. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η ΠΟΕΔ πρέπει να αποδεχτεί τη συζήτηση για καταβολή έκτακτης εισφοράς από τα μέλη της για τα επόμενα τρία χρόνια, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη διαφύλαξη των κεκτημένων του κλάδου και την εξασφάλιση του δικαιώματος για άμεση συμμετοχή στο διάλογο με δικούς της εκπροσώπους. Έτσι συμβάλλει στην ανατροπή του κλίματος που επικρατεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται να συνεισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί και ταυτόχρονα ενδυναμώνει τη θέση της για μη υποχώρηση σε θέματα κεκτημένων που θα έχει διαχρονική επίδραση στους μισθούς των μελών της. Φρονούμε ότι αν θέσουμε ως προϋποθέσεις για να προσέλθουμε σε διάλογο για εισφορά, την επίλυση όλων των διαχρονικών οικονομικών προβλημάτων του κράτους, δεν πείθουμε κανέναν ότι έχουμε διάθεση να συνεισφέρουμε. Φυσικά, υποστηρίζουμε ότι με στοχευμένες ενέργειες  και σε ένα βάθος χρόνου πρέπει να τροχοδρομηθεί η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της οικονομίας, ώστε αυτή να ορθοποδήσει πραγματικά και να δούμε καλύτερες μέρες, αλλά δεν αγνοούμε το γεγονός ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.
Εισηγούμαστε:
  • Διαμαρτυρία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή των 100 Γενικών Αντιπροσώπων έξω από τη βουλή την Πέμπτη 11.8.2011 που θα συζητείται το πακέτο μέτρων. Συνεννόηση με άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις για τη δική τους εκπροσώπηση.
  • Δημοσιογραφική Διάσκεψη για επεξήγηση των θέσεων της ΠΟΕΔ.
  • Συστηματική αρθρογραφία στον τύπο για περαιτέρω ανάλυση των θέσεών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: