Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

http://www.gnomionline.com.cy
ΟΡΓΙΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ 2,5% 
 
Οργίλη είναι η αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος εναντίον του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του ΔΗΚΟ Μ.Καρογιάν γιατί και οι δυο τους έδιναν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρούσαν σε ενέργειες στη Βουλή για την συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για το συνταξιοδοτικό, χωρίς να προηγείτο συμφωνία.

Η αντίδραση των συντεχνιών εκδηλώνεται λίγες ώρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή χθες βράδυ του νόμου εισφορά των υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στα Ταμεία Συντάξεων, αντί για 2,5% που είχε συμφωνηθεί, 3%.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ -ΣΕΚ, Νίκος Τάμπας, δήλωσε ότι η συντεχνία δεν είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. O κ. Τάμπας κατάγγειλε ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιαν ότι θα κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στο 2,5%. Ωστόσο, πρόσθεσε, τελικά επέμειναν και προς έκπληξή μας ενέκριναν το 3%. Ο κ. Τάμπας διερωτήθηκε αν η Βουλή θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι αυτή αποφασίζει και κανένας άλλος και προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν να καταστραφούν οι θεσμοί, οι διαδικασίες και η εργατική ειρήνη.Ο κ. Τάμπας ανέφερε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα συζητηθεί την Δευτέρα από τα όργανα της συντεχνίας.

*Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης κατάγγειλε την αλαζονεία και εριστικότητα ορισμένων. Κάποιοι βουλευτές, είπε,  καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να υποτιμήσουν και να αμφισβητήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να μειώσουν τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της συλλογικής διαβούλευσης.Έχουν βαλθεί, είπε ο κ. Κυρίτσης, να εμφανίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα ως εχθρό της κοινωνίας.Με τον τρόπο που ενήργησαν, είπε, το συνδικαλιστικό κίνημα αν δεν επεδείκνυε υπεύθυνη στάση, θα μπορούσε να τινάξει στο αέρα την όλη προσπάθεια.Τόνισε ωστόσο ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θα αφήσουν να περάσει απαρατήρητη αυτή η νοοτροπία και η λογική.Είμαστε, είπε, υπεύθυνοι και δεν θα κάνουμε ενέργειες από αυθορμητισμό και παρορμητισμό.Προειδοποίησε ότι ο διάλογος δεν πρέπει να μετατρέπεται σε επίδειξη ισχύος και γοήτρου. Αν όλοι λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, είπε, οι συνέπειες για τον τόπο θα είναι καταστροφικές.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
*Λίγες ώρες μετά τη ψήφιση των νομοσχεδίων για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ο αντιπρόεδρος  του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλους εμφανίστηκε και πάλιν εριστικός.
Η Βουλή, είπε προκλητικά,  έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει , ο  Νικόλας Παπαδόπουλος. Πήρε, είπε, τα ελάχιστα μέτρα για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία στην οποιία μας οδήγησαν οι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, τον κ. Κυρίτση και την υπόλοιπη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση για ιδεοληψίες και ακραίες οικονομικές θεωρίες που οδήγησαν την Κύπρο στη χρεοκοπία.Για τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι από την μέρα που διορίστηκε έκανε δουλειά που δεν είχε γίνει για τριάμισι χρόνια.

http://www.gnomionline.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: