Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Πηγή :http://www.gnomionline.com.cy

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΠΡΌΚΛΗΣΗ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ
 
Για ''πλάτες'', ''φοροδιαφυγή'', ''φοροαποφυγή'' και ''φοροκλοπή'', σε σχέση με κατάθεση πρότασης νόμου στην Βουλή για ειδικό διακανονισμό φορολογικών οφειλών, κατάγγειλε τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, μιλώντας στο Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της οργάνωσης. Ο  κ. Χατζηπέτρου είπε ότι παρόμοια πρόταση νόμου, την οποία υιοθέτησε η Βουλή, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι βρίσκεται σε αντίθεση και είναι ασύμφωνος προς τις διατάξεις του Συντάγματος.
Ανέφερε ότι σύμφωνα με την Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας, ''τα καθυστερημένα φορολογικά και άλλα έσοδα του κράτους που υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον, πέραν του 60% είναι εισπράξιμα''.

Η πρόταση, σημείωσε, προέρχεται από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα επιχειρήματα από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

''Είχε πει ότι υπό τις περιστάσεις είναι δίκαιη αυτή η πρόταση γιατί αυτά τα χρήματα δεν θα πληρωθούν ποτέ. Κι εμείς υποδείξαμε ότι παρόμοια πρόταση με την ίδια κατηγορία ανθρώπων είχε προωθηθεί και το 2007 και μάλιστα η Βουλή το ψήφισε σε νόμο. Ο τότε Πρόεδρος Παπαδόπουλος προς τιμή του, έκαμε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε ομόφωνα είναι αντισυνταγματικός γιατί δημιουργεί αυθαίρετη διάκριση σε βάρος των νομιμοφρόνων πολιτών του τόπου και υπέρ εκείνων που παρανομούν'', εξήγησε.

Αυτό τα λέει όλα και απαντά και σε ένα άλλο θέμα, την φοροαμνηστεία, συνέχισε, που έγινε το 2003 ή 2004 όταν μέσα σε μια νύκτα παρουσιάστηκαν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και το κράτος θα έπρεπε να είχε εισπράξει 1,4 δις φόρο.

''Φαντάζεστε που θα ήταν η οικονομία; Αρα το πρόβλημα είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ή η μεγάλη φοροαπάτη και φοροδιαφυγή που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο;'', διερωτήθηκε.

Σημείωσε ότι ''πληρώνουν με βάση δεδομένα που υπήρχαν το 2002 διότι με ρητή διάταξη του νόμου θεωρούνται ως απαράβατα αυτά τα στοιχεία''.

Ανέφερε ότι ''με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκείνος ο νόμος ήταν παράνομος και πρέπει η Βουλή να προβληματιστεί και να προχωρήσει σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αξιοποιηθούν εκείνα τα στοιχεία και να πληρώσει ο κάθε ένας όσα του αναλογούν''.



Δεν υπάρχουν σχόλια: