Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Παραδόθηκε το Υπουργείο Παιδείας στο Νέο Υπουργό Γιώργο Δημοσθένους

Υπ. Παιδείας: ''Θα το παλέψουμε''
Παραδόθηκε το Υπουργείο Παιδείας στο Νέο Υπουργό Γιώργο Δημοσθένους
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον νεοδιορισθέντα Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους απο τον απερχόμενο Υπουργό Ανδρέα Δημητρίου.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας, σε σύντομο χαιρετισμό του, είπε ότι «προέρχομαι και εγώ από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και ταυτόχρονα είμαι και μηχανικός οπότε θα το δούμε και στην δουλειά, θα τα βάζουμε όπως τους μηχανικούς κάτω».

Ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό Παιδείας και είπε ότι «έδωσε ψυχή, πρόσφερε και θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».

«Δεν θα πούμε τώρα πολλά λόγια. Θα τα πούμε στην συνέχεια και κατ΄ιδίαν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι».

Σημείωσε ακόμα ότι «είναι πολύ συνειδητά που πήρα την απόφαση αυτή. Προβληματίστηκα και είπα ότι θα το παλέψουμε όπως παλέψαμε και άλλες εποχές για τον τόπο, δεν περισσεύει κανένας. Καλώ τους γονείς να αγαπήσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν ότι καλύτερο, τα παιδιά να αγαπήσουν τους εαυτούς τους και να σεβαστούν τους δασκάλους τους για τα τραβήξουμε την παιδεία πάνω και καλώ όλους του εκπαιδευτικούς σε όλο το σύστημα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα να αγαπήσουν πρώτα τα παιδιά και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, με σεβασμό στην ταυτότητα μας, στην γλώσσα, στις καταβολές μας», ανέφερε.

«Η διαφορά του ανθρώπου με τα άλλα ζώα είναι ότι το μόνο ζώο που κοιτάζει ψηλά είναι ο άνθρωπος μόνο και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά να δώσουμε ο καθένας τί μπορεί, είναι δύσκολοι καιροί, δεν περισσεύει κανένας», τόνισε.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου είπε ότι «είμαστε εδώ για την παράδοση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους» και καλωσορίζοντας τον του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του έργο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι στο πλευρό του και στο πλευρό της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την εμπιστοσύνη που είχε δείξει σε εμένα ώστε να βρίσκομαι στο Υπουργείο για 3,5 χρόνια, για την τιμή και την εμπιστοσύνη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να ευχηθώ στον Πρόεδρο, πρώτα από όλα, στην κυβέρνηση, στη συνέχεια και μετά στον νέο Υπουργό καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

«Να δηλώσω ότι η στήριξή μου είναι δεδομένη με όλους τους τρόπους που μπορεί να την δώσω στην νέα κυβέρνηση», σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «ο τόπος περνά δύσκολες ημέρες και επομένως έχουμε χρέος όλοι να κάνουμε ότι ο καθένας μπορεί από όπου βρίσκεται για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες». Θεωρώ, τόνισε «ότι θα τις ξεπεράσουμε».

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «ο Υπουργός θα έχει κάθε βοήθεια από εμένα, τεχνική και οποιαδήποτε άλλης μορφής».

«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το έργο του Υπουργείου, αυτό θα αποτιμηθεί στην πορεία του χρόνου», είπε, και πρόσθεσε ότι «θεωρώ όμως ότι έγιναν πολλά βήματα ως προς την μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και του Υπουργείου, χρειάζονται πολλά περισσότερα

Ο Ανδρέας Δημητρίου ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και το προσωπικό του Υπουργείου αφού όπως είπε «ο Υπουργός δεν δουλεύει ποτέ μόνος του. Η συνεργασία του κάθε ενός είναι προϋπόθεση για το όποιο έργο έχει επιτευχτεί».

Τι ευχαριστίες του προσωπικού του Υπουργείου εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπία Στυλιανού για τη συνεργασία με τον απερχόμενο Υπουργό Παιδείας «για την προσφορά του στο Υπουργείο και για τη συνεργασία που είχε μαζί μας».

«Στα χρόνια της συνεργασίας μας έγινε σκληρή δουλειά», σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «κάναμε σημαντικές τομές και φέραμε σε πολύ καλό στάδιο σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις με πρώτο και κύριο εκείνο τον αναλυτικών προγραμμάτων».

Εξέφρασε, τέλος, την ετοιμότητα του προσωπικού να στηρίξει το νέο Υπουργό στον έργο του και το διαβεβαίωσε ότι θα «δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: