Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Απίστευτες οι προϋποθέσεις που θέτουν ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ για συνεισφορά των εκπαιδευτικών

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΠΟΕΔ στις 8/08/2011, ανακοίνωση στην οποία με απόφαση των κινήσεων ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ ορίζονται οι προυποθέσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε να δεχθούν την έκτακτη εισφορά των εκπαιδευτικών :
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δ.Σ. :
 "Επαναδιατύπωσε τη βούληση των μελών της Οργάνωσης να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κυπριακής Οικονομίας, δίκαια και στο μέτρο που τους αναλογεί.Κατέστησε, όμως, σαφές ότι η όποια εισφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή εκτός κι αν αποτελέσει μέρος μιας σωστά σχεδιασμένης συνολικής και συλλογικής προσπάθειας η οποία θα διακηρυχτεί επίσημα και δεσμευτικά και η οποία θα περιλαμβάνει την εκπλήρωση των πιο κάτω προϋποθέσεων :

  • διαφοροποίηση του υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας των ημικρατικών Οργανισμών
  • αύξηση στο συντελεστή ΦΠΑ από 15% σε 17%, εξαιρουμένων των βασικών αγαθών, φαρμάκων κλπ.
......"

Εμείς απλά διερωτόμαστε :
  • Ποια άλλη συντεχνία εισηγείται αύξηση του ΦΠΑ, ως προϋπόθεση για να συνδράμει και αυτή στην οικονομική κρίση;
  • Ποια άλλη συντεχνία εισηγείται διαφοροποίηση του υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας των ημικρατικών Οργανισμών, δηλαδή αποκρατικοποίηση και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για να δώσει έκτακτη εισφορά;
Σχόλιο :

"Αν κάποιος δεν θέλει να συνεισφέρει για το καλό της πατρίδας του στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης, τότε μπορεί να βρει χίλιες δικαιολογίες και να βάλει ένα κάρο προϋποθέσεις. Η προϋπόθεση να συνεισφέρει ταυτόχρονα και ο πλούτος το μερίδιο που του αναλογεί μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ήταν και βασική μας αρχή. Να φτάσουμε όμως στο σημείο, να εισηγούμαστε αύξηση του ΦΠΑ και ιδιωτικοποίηση της CYTA και της ΑΗΚ για να συναινέσουμε στην έκτακτη εισφορά, το θεωρούμε κατάντημα μιας ηγεσίας που για μικρο παραταξιακά συμφέροντα προσπαθεί με γελοία επιχειρήματα να εξαιρέσει τον εαυτό της από την προσπάθεια ΟΛΩΝ να συνεισφέρουν.

Οι  απαράδεκτες και προκλητικές αποφάσεις της πλειοψηφίας των παρατάξεων της δεξιάς, ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπρέπεια του διδασκαλικού κόσμου. Απλά συμπληρώνουμε, ότι ακόμα και στο χθεσινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οι δύο παρατάξεις της Δεξιάς αρνήθηκαν να αποφασίσει η βάση του διδασκαλικού κόσμου για το αν είναι θετική η όχι στην πρόταση για έκτακτη εισφορά. Το μόνον θετικό είναι ότι αποδέχθηκαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμμετοχή της ΠΟΕΔ σε ενδεχόμενη κινητοποίηση έξω από τη βουλή των ΠΑΣΥΔΥ-ΣΕΚ-ΠΕΟ, ενάντια στη θέληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και κυρίως του ΔΗΣΥ, να υιοθετήσουν νέους τρόπους ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων με πλειοψηφικές αποφάσεις της Βουλής, αγνοώντας συμφωνίες εργοδότη και εργοδοτούμενων. "




Δεν υπάρχουν σχόλια: